15 máj

„Ez már nem nagyanyáink pesszáriuma”

SAJTÓANYAG

Nagy népszerűségnek örvendett a Caya pesszárium a 15. Nemzetközi Fogamzásgátlási Kongresszuson. A kétévente megrendezett eseményen – amelynek múlt héten a budapesti Hungexpo adott otthont – a német Kessel Medintim cég először mutatta be a magyar nőgyógyászok számára közvetlenül a nemzetközi piacon öt éve szereplő, egyre elterjedtebb újgenerációs, hormonmentes fogamzásgátló eszközt.

Ahogy az a május 9–12. között megtartott világkonferencia (Congress of the European Society of Contraception and Reproductive Health) több előadásán is elhangzott, a fogamzásgátló gyógyszerek népszerűsége tendenciaszerűen csökken, és az elmúlt évtizedekben végbement társadalmi változások, illetve kutatások hatásai következtében – különösen a nyugati világban – érezhetően megnőtt az igény a biztonságos, gyengéd és hormonmentes eszközök iránt. Ennek fényében nem meglepő, hogy a Kessel Medintim standja az egyik legnépszerűbb volt a nőgyógyászok és a szakmabeliek körében a világkonferencián, és több mint ötven országból vonzott érdeklődőket.

A német cég épp öt éve vezette be a piacra a Caya pesszáriumot, amely – a vállalat több más egyedi termékéhez hasonlóan – magyarországi képviselője, a Hormonmentes.hu révén három esztendeje hazánkban is kapható. A cég a fogamzásgátlási konferenciával egybekötve ugyancsak Magyarországon tartotta éves disztribútori találkozóját.

„Elmondhatatlanul örülök annak, hogy a Caya-család immár az ötödik születésnapját ünnepelheti itt, Budapesten, és eddig minden esztendőben úgy tehettük ezt, hogy jócskán felülmúltuk az előző év sikereit – mondta az összejövetelen Martin Kessel, a Kessel Medintim tulajdonosa. – Öt éve egyáltalán nem gondoltam, hogy 2018-ra elérjük, az esztendő végére több mint harminc országban vagyunk jelen és mára több mint 120 ezer felhasználó ismerkedett meg már a Caya pesszáriummal. A gyógyszerek uralta piacon ez olyasmi, amire úgy gondolom, hogy feltétlenül büszkék lehetünk.”

A találkozó alkalmából Magyarországra látogatott a Caya pesszárium egyik fejlesztője, Maggie Kilbourne-Brook is. Az amerikai kutató az elmúlt két évtizedben talán mindenki másnál többet tett azért, hogy elérhetővé váljon a nők számára egy csúcstechnológiás, igazán 21. századi eszköz, amely idővel talán nők milliói számára jelenthet érdemi fogamzásgátlási megoldást és valós alternatívát a mesterséges hormonokkal és a latexszel szemben.

„A pesszárium piacra kerülését a nemzetközi nonprofit szervezet, a zászlajára a globális egészségügyi fejlesztéseket tűző PATH majd’ egy évtizeden át tartó előkészítése és kutatása előzte meg. A speciálisan ezzel a fókusszal alakult seattle-i kutatócsoport – akkor még teljesen függetlenül bármelyik gyártótól – gyakorlatilag az amerikai adófizetőktől kapott 20 millió dolláros befektetésnek köszönhetően fejleszthette ki az eszközt. Nem voltam egyedül az aggodalmammal azokban a hónapokban, amikor hiába kerestünk kivitelezőt a gyártáshoz, és meg is lepődtünk, amikor végül Németországból érkezett érdeklődés. Ma már viszont kijelenthetem, hogy jobb kezekben nem is lehetne a fejlesztésünk” – emelte ki Kilbourne-Brook, aki napjainkig szívén viseli az újítás sorsát, és figyelemmel kíséri a termék fejlesztését, új piacokra történő bevezetését.

„Számunkra igazi megtiszteltetés, hogy Magyarországon nyithatunk új utat egy olyan nagyszerű termék, mint a Caya előtt. Őszintén hisszük, hogy hazánkban is nők ezreinek hétköznapjait változtathatja meg a pesszárium, amely már egyáltalán nem az az eszköz, amelyet még nagyanyáink használtak. Sokkal inkább egy trendi, küllemében kifejezetten modern és okos termék, amelyet nevezhetünk nyugodtan a fogamzásgátlás iPhone-jának” – tette hozzá Cserháti-Herold Janka, a magyarországi értékesítést végző Hormonmentes.hu tulajdonosa, szakmai vezetője.

HÁTTÉRINFORMÁCIÓK

Röviden: mit kell tudni…

…a Caya pesszárumról?

A Caya pesszárium 100%-os orvosi szilikonból, fogamzásgátlás céljából készült, egyméretű orvostechnikai eszköz. A pesszárium alapelve, hogy mechanikus úton megakadályozza a spermiumokat a petesejt elérésében, hiszen azok a fizikai akadály következtében nem juthatnak el a méhszájig.

A nemzetközi piacon öt éve kapható Caya pesszárium puha szilikon anyaga tökéletesen alkalmazkodik a testhez, így nem mozdul el szex közben sem. A hüvely falának feszülve a helyén marad, ám a hagyományos pesszáriumokkal szemben a Caya már nem fém, hanem szilikon peremmel rendelkezik, így tökéletesen felveszi a test alakját. Különleges, ergonomikus formáját a női anatómiához tervezték, így az univerzális méret a nők túlnyomó többségének megfelel. A fogógomboknak és az eltávolító fülnek köszönhetően felhelyezése és eltávolítása könnyű és kockázatmentes.

A pesszáriumot minden esetben a hozzátartozó biospermicid géllel együtt javasolt használni, így tovább növelve a fogamzásgátlási hatékonyságot. A spermicidet, ami a felhelyezést is megkönnyíti, a pesszárium mélyedésébe kell kenni. A Caya pesszárium hatékonysága a spermicidekkel 94–96%.

A pesszárium az igénybevétel gyakoriságától függően akár 2 éven keresztül is használható, tehát más fogamzásgátló módszerekkel összehasonlítva költséghatékony megoldás.

További információk a termékről: http://hormonmentes.hu/shop/caya_pesszarium; http://www.caya.eu/en 

…a Kessel Medintimról?

A Kessel Medintim GmbH (ezen a néven 2014 óta) jogelődeivel együtt több mint harminc éve tevékenykedik a fogamzásgátlás és a szexuális egészségmegőrzés teljes területén, végez kutatásokat és fejlesztéseket, 2005 óta pedig – a CE ISO 13485 gyártói szabványnak megfelelően – gyárt és terjeszt orvostechnikai eszközöket. A cég termékei már több mint 45 országban elérhetőek. A Kessel Medintim tulajdonosa és szakmai vezetője Martin Kessel.

További információk a cégről: https://www.medintim.de

…a Hormonmentes.hu-ról?

A családi vállalkozásként 2015 óta működő Hormonmentes.hu indulása óta a Kessel Medintim hazai disztribúciós és szakmai partnere, termékeinek kizárólagos magyarországi forgalmazója. A cég amellett, hogy a fogamzásgátlási alternatívák elérésében segíti a magyar nőket, a termékenységtudat hazai úttörője és zászlóshajója, valamint – társadalmi célú tevékenységét a kezdetektől szem előtt tartva – a szexuális felvilágosítás elkötelezett híve. A Hormonmentes.hu tulajdonosa és szakmai vezetője Cserháti-Herold Janka.

További információk a cégről: http://hormonmentes.hu; https://www.facebook.com/hormonmentes.hu; https://www.youtube.com/hormonmenteshu 

Budapest, 2018. május 5.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.