Rólunk

TEVÉKENYSÉGÜNK ÉS HITVALLÁSUNK

A 2015-ben indult Hormonmentes.hu Magyarország első, hormonmentes fogamzásgátlási eszközökre specializálódott webáruháza. Cégünk a 30 éve a fogamzásgátlási és egészségügyi piacon tevékenykedő német Kessel Medintim Gmbh., az egyesült államokbeli FemCap Inc., illetve a brit Ruby Ltd. hazai disztribútora és szakmai partnere, a vállalatok által gyártott termékek magyarországi meghonosítója. Webáruházunkat családi vállalkozás keretében üzemeltetjük logisztikai partnerünk, a Webshop Partner Kft. segítségével.

Észlelve a növekvő testtudatossággal fokozódó igényeket, az alapító-tulajdonos, Cserháti-Herold Janka révén 2016 óta, a Termékenységtudat-tanfolyam és ismeretterjesztő előadások révén szolgáltatói tevékenységet is végzünk, amelynek első lépcsője a nyugat-európai és észak-amerikai mintákra alapozott szimptotermális-, azaz tünetihőmérőzés-módszer rendszerszintű oktatása. A közeljövőben terveink között szerepel az oktatói tevékenység kiszélesítése, ugyanis a hormonmentes fogamzásgátlási alternatívák elérhetővé tétele mellett az egészséges testtudat fejlesztését, a tabumentes szexedukáció kiterjesztését is társadalmi szerepünknek érezzük.

Célunk nem pusztán üzleti: küldetésünknek tekintjük, hogy tevékenységünk révén Magyarországon a fogamzásgátlás mellett a szexuális felvilágosítás és a női-férfi szerepek területén is pozitív, hiteles igazodási pont legyünk a sokszor szemérmeskedő és ismerethiánytól ordító, nem ritkán szexista hazai közbeszédben.

Cserháti-Herold Janka

Fotó: Raffay Zsófi

Janka vagyok, és ez itt a Hormonmentes. 🙂 Címkém szerint a gyengéd fogamzásgátlás és a termékenységtudat szakértője, vállalkozó és youtuber. Arra tanítom a nőket, hogyan ismerjék meg a saját termékenységük egyedi ritmusát és hogyan használhatják ezt a tudást fogamzásgátlásra vagy épp babatervezésre, valamint az egészséges testtudat kialakítására.

Küldetésemnek érzem, hogy a valódi választás lehetőségét nyújtsam a hormonmentes fogamzásgátlási alternatívák terén, fejlesszem a szexuális kultúráról szóló közbeszédet és a testünkkel kapcsolatos tudatosságot. Blogomban érdekes, izgalmas, mítoszirtó témákról olvashatsz, a Youtube-csatornámon pedig videók formájában is megmutatom mindezt, tabuk és mellébeszélés nélkül.

Vállalkozásom ötlete saját problémakörből kiindulva született, hiszen magamnak kerestem biztonságos, hormonmentes fogamzásgátlási alternatívát, és bosszantott, hogy hazánkban nem találtam számomra megfelelőt. Később annyira beleszerettem a témába, hogy elvégeztem az angliai Natural Family Planning Teachers Association Fertility Awareness oktató tanfolyamát, és ma azon vagyok, hogy minél szélesebb körben terjesszem ezt a csodálatos tudást.

Ebben a cikkben olyan információkat is megosztok magamról és a vállalkozásról, amit nem szokás megírni a Rólunk részben.  

Témáinkat igyekszünk széles körben népszerűsíteni, ezért számos médiafelületen találkozhattál már velünk, ezekről bővebben itt egy lista!