Orvosajánló

Dr. Dékány ÁgnesDr. Hazay MátéDr. Farkas EszterDr. Kovács Zoltán

Dr. Dékány ÁgnesDr. Dékány Ágnes vagyok, a természetes szülés elkötelezett híve. Első gyermekem születése után elindítottam a www.szulnijo.hu oldalt, ahol hirdetem, hogy a szülés örömteli, semmihez sem fogható pozitív élmény tud lenni minden nő életében. Hiszem, hogy a nők a legtöbb esetben képesek gyermeküket természetes úton világra hozni, és hiszem, hogy a természetes születés a legjobb a babának és a mamának egyaránt.

Fontosnak tartom a női szervezet egészséges és harmonikus működésének segítését, éppen ezért örültem meg annak, hogy olyan eszközök érhetők el most már hazánkban is, amire a természetes fogamzásszabályozást tervező nők és családok már régóta vártak.

Hiszem, hogy a családtervezésnél is fontos, hogy a női test összehangolt és finom működését tiszteletben tartva biztonságosan használható, komfortos eszközök álljanak rendelkezésünkre. Éppen ezért egy olyan lehetőséget nyújtunk Önnek, aminek segítségével ezen eszközök hatékonysága a lehető legjobb lehet.

Aki szeretné élőben megnézni, megismerni ezeket az eszközöket tanácsadással egybekötve, a budapesti Tas vezér utcai rendelőben ezt megteheti: https://szulnijo.hu/szolgaltatasaink.html. Az első találkozáskor egy átfogó tájékoztatás, szükség esetén rákszűréssel egybekötött nőgyógyászati vizsgálat történik, amely során a legmegfelelőbb eszköz kiválasztására van lehetőség. Valamely fogamzásszabályozó eszköz megvásárlása után – ­annak részletes útmutatója alapján – megtanulható a helyes használat. Aki azonban igényli, lehetőség van egy második találkozásra, amikor az eszközt otthon felhelyezve rendelőmben ellenőrzöm annak elhelyezkedését. Ezzel a módszerrel megnyugtatóan használhatók a női fogamzásgátlás természetes eszközei.


Ágnessel két videó is készült a Hormonmentes YouTube-csatornára, ezek az alábbi linkeken megtekinthetők:

Amit soha nem mertél megkérdezni a nőgyógyászodtól. Kérdések és válaszok, amelyeket normál esetben nem kérdezel meg a nőgyógyászodtól, Janka azonban feltette.

Ilyen egy nőgyógyászati vizsgálat belülről. Gyakori kérdés, hogy mi történik egy nőgyógyászati vizsgálaton. Hogyan, mikor kell menni? Miért fontos az éves rákszűrés? Mi még eggyel tovább is mentünk, less be a kulisszák mögé!

Dr. Hazay Máté vagyok, szülész-nőgyógyász szakorvos.

Ahogyan a női lélek, úgy a női test és hormonrendszer működése is rendkívül személyes, egyedi jelenség. Éppen ezért a fogamzásgátlás sem lehet sablonos megoldás. A rendelkezésre álló sokféle technika közül ami az egyik nőnek tökéletesen beválik, a másiknak problémás lehet, néha csak több lehetőség kipróbálása után érkezünk el az adott hölgyhöz legjobban illő fogamzásgátlási módszerhez.

Ezt a célt szolgálják a magas minőségű, megbízható hormonmentes fogamzásgátlási termékek (Caya pesszárium és FemCap méhszájsapka) is, melyek használata könnyen megtanulható. Külön öröm számomra, hogy Janka a profi oktatási anyagaival és tanfolyamával Magyarországon egyedülálló módon a nőket a saját testük működésének megismerésére bátorítja. A módszer alkalmazásával a termékeny napok magas biztonsággal megállapíthatók, ez tovább fokozza a hormonmentes fogamzásgátlás hatékonyságát. A megszerzett tudás ráadásul a babatervezésnél is hatalmas segítség.

Ha nőgyógyászati problémája, kérdése van, várom Önt sok szeretettel! Konzultációra vagy vizsgálatra a honlapomon keresztül tud bejelentkezni (www.drhazaymate.hu), a rendelő Budapesten, a Fodor utcában található, a pácienseket keddenként és péntekenként 15 órától tudom fogadni.

Dr. Farkas Eszter vagyok, szülész-nőgyógyász szakorvos. Kórházi orvosként, illetve magánpraxisban végzem a munkámat Budapesten. A szakma valamennyi területén dolgozom (szülőszoba, ambuláns ellátás, műtéti tevékenység), de ami iránt leginkább elkötelezett vagyok, az a szülészeti ellátás, illetve a korrekt betegtájékoztatás.

A műtéti, illetve gyógyszeres megoldásokon kívüli lehetőségek sajnos többnyire a szakma érdeklődésének peremére szorulnak, engem viszont nagyon foglalkoztat, hogy milyen életmódbeli tényezők azok, amelyek a női egészséget döntően befolyásolják, illetve milyen egyéb lehetőségek adódnak az egyes betegségek kezelése vagy akár a fogamzásgátlás területén.

Szívesen tartok előadásokat a női egészség, termékenység, fogamzásgátlás témakörében minden korosztálynak, rendszeresen javaslom és támogatom a ciklusmegfigyelést. Lehetőségeimhez, tudásomhoz mérten igyekszem minél jobban megértetni a pácienssel a benne zajló folyamatokat, az esetleges betegségek természetét, és minél szélesebb megoldási palettát kínálni.

Amennyiben szeretne hozzám konzultációra jelentkezni, a www.drfarkaseszter.hu weboldalon, illetve a 0620/263-3913 számon keressen bizalommal.

Dr. Kovács Zoltán vagyok. 2000-ben szereztem meg orvosi diplomámat a Pécsi Tudomány Egyetemen Általános Orvostudományi Karán és 2006-ban szakvizsgáztam szülészet-nőgyógyászatból a Semmelweis Egyetemen. 2017-ben szintén a Pécsi Tudomány Egyetem Komplementer Medicina Tanszékén PhD tanulmányokat kezdtem a Doktori Iskolában. Szülész orvosi munkám során kiemelt figyelmet és erőfeszítést fordítottam az orvosi beavatkozások minél pontosabb és precízebb megtanulására is, hiszen ezek életmentők is lehetnek a várandós nő és magzata részére. A tanulás során egyéni továbbképzés keretében sajátítottam el az orvosi műfogások és szülészeti fogó műtét titkait is.

A teljességére törekedve, egyéni továbbképzés keretében – sok más képzés mellett – Németországban lehetőségem volt megismerni a legmodernebb nőgyógyászati endoszkópos szervkímélő műtéti technikák alapjait. 2013-ban Londonban – egyedüli, nem az Egyesült Királyságban dolgozó orvosként – részt vettem az ART of Operative Vaginal Delivery (A hüvelyi szülésbefejező műtétek művészete) című kétrészes kurzuson. Részt vettem egy dúlatanfolyamon is, ETI-vizsgát tettem fitoterápiából, alternatív mozgás- és masszázsterápiából, a természetes gyógymódok iránt komolyan érdeklődők számára jóga előadásokat tartok (és szerveztünk már nyári tábort is), 2017-től az orvostanhallgatók jógával kapcsolatos képzésében is részt veszek Budapesten.

Munkám és életmódom során az emberi testi-lelki egészség kulcsait keresem, kiemelt figyelemmel – de nem kizárólagosan – a várandósságra, a szülésre és a nőgyógyászati betegségekre. Munkám során egyesítve használom a kivizsgálásban és a terápiában a legmodernebb orvostudomány eredményeit és a természetes gyógytényezőket (gyógymódokat), egyénre szabottan, figyelembe véve a páciens egyéni eltéréseit és adottságait is.

Honlapom és elérhetőségeim a termeszetesnogyogyaszat.hu webcímen elérhetőek.


Zoltánnal videó is készült a Hormonmentes YouTube-csatornára, ez az alábbi linken megtekinthető:

Az emberi test nem összeszerelő üzem. Mit jelent a természetes nőgyógyászat, mi is az az integratív vagy komplementer orvoslás és hogyan fér meg egymás mellett a nyugati orvoslás és az alternatív gyógymódok?