Ruby-csomag: Ruby Cup + Ruby Clean

(1 vásárlói értékelés)

11.990 Ft

CSATLAKOZZ A RUBY FORRADALMI MOZGALMÁHOZ EGY FELELŐSEBB, FENNTARTHATÓBB VILÁGÉRT!

 • Vásárolsz egyet, adsz egyet!
 • Megváltoztatja az életed!
 • Környezettudatos választás
 • Gazdaságos, pénztárca-kímélő megoldás
 • Kevesebb macerát jelent
 • Biztonságos eszköz, igazoltan vegán termék
 • Tökéletesen passzol a női testhez
 • Teljes mértékben lebomló, környezetbarát csomagolás
 • Ebben a csomagban gazdaságosan veheted meg a kelyhet egy Ruby Clean pohárral!
Törlés

Leírás

Ruby-csomag: Ruby Cup + Ruby Clean

A Ruby Cup menstruációs kehely orvosi szilikonból készült eszköz. Biztonságos, kényelmes és higiénikus, akár tíz éven át is használható.

A Ruby Cup megvásárlásával csatlakozol az anyacég forradalmi, „vásárolsz egyet, adsz egyet” programjához, ami azt jelenti, hogy garantálják: minden eladott Ruby Cup után egyet rászoruló nőknek, lányoknak adományoznak. Azaz ha megveszel egy Ruby Cupot, azzal egyszerre adományozol is egyet egy afrikai vagy ázsiai rászorulónak. (Részletek a programról itt!)

Miért érdemes betét vagy tampon helyett Ruby Cup menstruációs kehelyre váltani?

• Megváltoztatja az életed! A Ruby Cup megvásárlásával befektetsz egy gondtalan menstruációba, és ezt az érzést ráadásul megosztod egy olyasvalakivel, akinek igazán szüksége van rá.

• Környezettudatos választás. Egy nő élete során mintegy 12 ezer eldobható terméket használ menstruációja idején, ha menstruációs kehelyre váltasz, akkor számottevően csökkented ennek a hulladékmennyiségnek a környezetre gyakorolt hatását. Ráadásul a Ruby kiemelten figyel a környezetbarát megoldásokra, a csomagolás csak lebomló anyagokat tartalmaz.

• Gazdaságos megoldás. Bár az intimtölcsér elsőre nagy befektetés, folyamatos használat esetén 5-6 hónap már megtérül az ára a hagyományos eszközökhöz képest. Tekintve, hogy a kelyhed akár egy évtizeden át is kitarthat, a menstruációs eszközökre költött ráfordításod akár 90%-át is megspórolhatod.

• Kevesebb macerát jelent. A kehelynek háromszor akkora a kapacitása, mint a legszuperebb tamponoknak. A kelyhed így akár 12 órán át is fent lehet, persze a vérzésed erőssége fényében.

• Biztonságos eszköz. Orvosi szilikonból készült, puha eszköz, amely teljesen műanyag-, latex-, klór- és méreganyagmentes.

A Ruby Cup használható intenzív sportolás, úszás, futás és túrázás közben is. Ha pedig zavar a szára, akkor nyugodtan levághatod akkorára, amellyel nem okoz gondot a levétel, de már kényelmes viseletet jelent.

A menstruációs kehely 10-12 órán át is használható folyamatosan, éjszaka is, és – a higiéniai előírások betartása mellett – akár ismételten vissza is helyezhető. Megfigyelve a kehely telítettségét, gyorsan kitapasztalható, hogy a személyes szükségletek milyen gyakori ürítést igényelnek, általános tapasztalat szerint minimum napi 2-3 alkalommal érdemes az ürítést elvégezni.

A kehely tisztításához a hagyományos módokon felül a speciálisan erre tervezett Ruby Clean fertőtlenítő pohár ajánlott.

Melyiket válaszd? Ezek a szempontok!

A Ruby Cup gyártója nem életkor vagy szülési előtörténet alapján határozza meg a javasolt méretválasztást, hanem azt tanácsolják, hogy választásod előtt a vérzésed erősségét és a méhnyakad menstruációkor tapasztalt pozícióját vedd figyelembe, mert ez a két szempont határozza meg leginkább, hogy megfelelő lesz-e a méret.

Az S (kisebb) méret akkor javasolt, ha alacsonyan van a méhnyakad és a vérzésed nem erősebb közepes erősségűnél.

Az M (nagyobb) méret akkor javasolt, ha menstruációkor magasan helyezkedik el a méhnyakad, illetve a vérzésed közepesnél erősebb és erős intenzitású.

RUBY CUP – KEHELYADATOK S méret (kisebb) M méret (nagyobb)
  Kehely hossza 46 mm 51 mm
  Fogó hossza 19 mm 17 mm
  Teljes hossz 65 mm 68 mm
  Átmérő 40 mm 45 mm
  Teljes kapacitás 24 ml 34 ml
  Kapacitás a lyukakig 19 ml 24 ml

A termék használati utasítását itt találod!

Miért hasznos a Ruby Clean?

A Ruby Clean sterilizáló pohár szilikon eszközök (pl.: menstruációs kehely, méhszájsapka – KIVÉTEL: Caya pesszárium) fertőtlenítésére alkalmas, szintén orvosi szilikonból készült fertőtlenítő eszköz. A Ruby Clean segítségével kényelmesen, a mikrohullámú sütőben fertőtlenítheted a menstruációs kelyhedet, legyen az Ruby Cup vagy más orvosi szilikon tölcsér. Kifőzés helyett néhány perc, és tiszta lesz a kelyhed! A poharat tárolóként is használhatod, így akárhová magaddal viheted a tiszta intimkelyhedet. Vidd magaddal mindenhova a kedvenc menstruációs eszközöd!

Előnyei:

 • Gyors és egyszerű sterilizálás vegyszer nélkül
 • Csak víz és mikrohullámú sütő szükséges hozzá
 • Diszkrét megoldás
 • A menstruációs kehely tárolására, szállítására is kiválóan alkalmas

Alkalmazás: helyezd a sterilizálni kívánt eszközt a pohárba úgy, hogy a poharat háromnegyedéig töltöd vízzel. Mindig ellenőrizd, hogy nem töltötted-e túl a Ruby Cleant, mert túltöltéskor a nyomás fokozódhat és a forró víz kicsordulhat a pohárból! Állítsd a mikrohullámú sütőt három percre, és hagyd bent a Ruby Cleant forrásig. Forralás után légy óvatos, mert a pohár forró lehet, fogd meg a füleinél fogva, és úgy vedd ki a mikrohullámú sütőből! Hagyd a Ruby Cleant és a vizet lehűlni, mielőtt kiveszed a már fertőtlenített eszközöd a pohárból. Kiürítés után az eszközöd újra használható.

A Ruby Clean mosogatógépbe helyezhető, összecsukható, így könnyen szállítható eszköz. Használat után mindig ügyelj rá, hogy teljesen szárazon pakold el!

A kehely azonnal használható a sterilizálás után. Azonban nem szükséges minden használat előtt sterilizálni, elég csak minden menstruáció után, hiszen az orvosi szilikonon nem tapadnak meg a baktériumok.

Bármilyen menstruációs kelyhet fertőtleníthetsz benne, márkától függetlenül. A FemCap méhszájsapka tisztítására is alkalmas a sterilizáló pohár (Caya pesszáriumhoz viszont nem ajánljuk!).

Kapacitás: 225 ml. Maximum hőállóság: 230°C.

A Ruby Cup és a Ruby Clean a Vegan Society által regisztrált termék.

A termékek gyártója a Ruby Life Ltd. A start-upként induló céget 2011-es indulása óta számos díjjal kitüntették formabontó tevékenységéért és tabumentes kommunikációjáért.

Ruby-csomag: Ruby Cup + Ruby Clean termékről 1 értékelés

 1. Marton Lilla (megerősített tulajdonos)

  Alapvető pozitívumként megemlíteném hogy a szállítása könnyű, könnyen elrejthető, és örülök hogy a hozzá adott pohár is orvosi szilikonból készült, illetve hogy a vásárlásom által más nőknek is biztonságosabb lehet ez az időszaka, tehát az ára így teljes mértékben megéri. Maga a kehely viszonylag kényelmes, de néha így is érzem hogy bent van, a kivétel pedig fájdalmas, túl erős a vákuum, pedig próbáltam felül a szájánál, és az aljánál is össze fogni hogy könnyebben jöjjön ki, azért ennek komplikáltabb a kivétele. Bár én alapvetően 17 éves vagyok és szűz, közepes méhszájjal, ezért szerintem emiatt lehet kicsit kényelmetlen a használata, azért egy tamponhoz képest így is sokkal kényelmesebb a puhasága miatt, ráadásul egyszerű felhelyezni, könnyen kinyílik, nem mozdul el, ezáltal pedig teljesen biztonságosan használható sport közben is, emiatt pedig elégedett vagyok a termékkel, remélem idővel hozzá szokok majd. 🙂

Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kapcsolódó termékek