Caya kezdőcsomag: pesszárium és gél

(1 vásárlói értékelés)

18.290 Ft

EZ A CSOMAG 1 DB PESSZÁRIUMOT ÉS 1 DB CAYA GÉLT TARTALMAZ!

 • A Caya pesszárium természetes, biztonságos, hormonmentes fogamzásgátló eszköz nőknek
 • 100 %-os orvosi szilikonból készült, így latexallergiásoknak is tökéletes választás, könnyen tisztítható
 • Egyetlen univerzális méretben kapható, amely a legtöbb nőnek tökéletesen megfelel
 • Ergonomikus kialakításának köszönhetően nagyon könnyű felhelyezni és eltávolítani
 • Spermicid géllel együtt használva 94-96 %-os védelmet nyújt (tökéletes használat esetén)

Ha a terméket nem csomagban vásárolnád meg, kattints ide!

90 készleten

Leírás

Caya kezdőcsomag: pesszárium + gél 

EZ A CSOMAG 1 DB PESSZÁRIUMOT ÉS 1 DB CAYA GÉLT TARTALMAZ!

A Caya pesszárium 100 %-os orvosi szilikonból készült egyméretű diafragma (pesszárium más néven). Különleges, ergonomikus formáját a női anatómiához tervezték, így az univerzális méret a legtöbb nőnek tökéletesen megfelel. A fogógomboknak és az eltávolító fülnek köszönhetően nagyon könnyű a felhelyezése és az eltávolítása. Csak a méhnyakat és a hüvelyboltozatot fedi, így a hüvely fala szabad marad, tehát nyugodtan átadhatjátok magatokat az élménynek. A Caya pesszárium puha szilikon anyaga tökéletesen alkalmazkodik a testedhez, így nem mozdul el szex közben sem. A pesszárium megakadályozza, hogy a spermiumok elérjék a petesejtet, hiszen nem jutnak el a méhszájig. Az eszköz 24 órán keresztül maradhat fent , és az utolsó aktus után 6 órával szabad eltávolítani (ugyanis ennyi idő elteltével már nem mutatható ki életképes spermium a hüvelyben).

A Caya pesszáriumot mélyen a hüvelyben, a szeméremcsont és a hüvely hátsó boltozata közé kell felhelyezni az aktus előtt legfeljebb 20 perccel (azon túl a gél elfolyósodhat) úgy, hogy teljesen eltakarja a méhszájat. A Caya a hüvely falának feszülve marad a helyén, ám a hagyományos pesszáriumokkal szemben a Caya pesszárium nem fém, hanem szilikon peremmel rendelkezik, így tökéletesen felveszi a tested formáját.

A Caya diafragma helyes felhelyezése
A Caya pesszárium helyes felhelyezése

A Caya pesszáriumot minden esetben spermicid géllel együtt kell használni. A spermicidet az összenyomott pesszárium mélyedésébe kell kenni, ez a felhelyezést is megkönnyíti. Áruházunkban kétféle biospermicid közül választhatsz, amelyek biztosan nem irritálnak majd: Caya gél vagy Contragel Green vegán spermicid gél. Hatékonysága így 94-96%.

A Caya géllel használva hármas védelmet nyújt:

 • a Caya pesszárium fizikai akadályt jelent a spermiumok útjában
 • a Caya gél cellulóz tartalmának köszönhetően szintén fizikai gátat képez a méhszáj előtt
 • a Caya gél tejsav tartalma (pH 3,8) rombolja a spermiumok szerkezetét, lelassítja a mozgásukat

A Caya pesszáriumot használat után elég langyos, szappanos vízben elmosni, majd levegőn megszárítani, sose tedd mikrohullámú sütőbe, mert az tönkreteheti az eszközt! Az eredeti tokjában tároljuk!

A pesszárium az igénybevétel gyakoriságától függően akár 2 éven keresztül is használható, tehát más fogamzásgátló módszerekkel összehasonlítva költséghatékony megoldás.

Ellenjavallatok:
Használata méhsüllyedés esetén nem javasolt.

Bármilyen kérdésed maradt, kérlek, olvasd el a GYIK fül alatt található gyakori kérdések szekciót. Ha ott sem találtad meg a kérdésedre a választ, akkor írj nekünk a kapcsolat menüpontban található e-mail címre!

Ha bizonytalan vagy, hogy a Caya-t vagy FemCap-et válaszd, akkor olvasd el ezt az összehasonlítást: Caya vagy Femcap?

A termékhez csatolt használati utasítást itt tudod megtekinteni!

A termék gyártója a német Kessel Medintim Gmbh.

Caya kezdőcsomag: pesszárium és gél termékről 1 értékelés

 1. Bernáth- Kajtár Maja (megerősített tulajdonos)

  Még csak most kezdtük el használni, de imádom!! Nagyon gyorsan felhelyezhető, tökéletesen illeszkedik. A levétel is pikk-pakk ment.
  Használat közben szinte észrevehetetlen, férjem annyit mondott róla, hogy picit szűkebb az érzet ha fent van, de konkrétan nem érzi, hogy ott lenne valami. A hozzáfűzött reményeinket eddig beváltotta.
  2 gyermeket szültem, semiképp nem akartam hormonokat, ha az eddigi 16 évi alatt megvoltam nélkülük. A billings módszer bevállt az évek folyamán mint védekezésre,-mint pedig családtervezésre, de mivel nem szeretnénk több babát, megnyugtató, hogy van mellette egy plusz védelem is. Nem is értem minek hezitáltam eddig. 🙂

Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

GYIK

Mennyire megbízható a Caya pesszárium?

A Caya pesszárium hatékonysága megegyezik egy klasszikus pesszárium hatékonyságával. Spermicid géllel alkalmazva 94-96 %-os biztonságot nyújt. Minél többet gyakorlod a használatát, annál magabiztosabban fogod alkalmazni ezt a módszert.

A partnerem érzékelheti a Caya pesszáriumot?

Nem valószínű. Ha mégis, akkor a közös anatómia ritka együttállásából fakadóan leginkább az fordulhat elő, hogy aktus közben az eszköz peremét érzi a férfi.

Hogyan győződhetek meg arról, hogy a Caya pesszáriumot biztonságosan helyeztem fel, és az jól illeszkedik?

Tapogasd ki a leghosszabb ujjaddal (a leggyakrabban ez a középső ujj) a pesszárium megfelelő helyzetét: ellenőrizd, hogy a membrán takarja-e a méhszájat és a megfogásra kialakított fül pontosan a szeméremcsontod mögött van-e! Ha mindkét feltétel teljesül, akkor megfelelő módon helyezted fel a pesszáriumot.

Mennyi ideig maradhat bent a Caya pesszárium?

A Caya 24 órán keresztül maradhat bent egyhuzamban. Ebbe bele kell számolni azt a 6 órás időintervallumot is, amit ki kell várni az utolsó együttlét és az eltávolítás között. Tehát körülbelül 18 óráig lehet aktívan használni és utána kihagyni a 6 órát az eltávolításig.

Berepedhet-e, elszakadhat-e a Caya pesszárium?

Ez majdhogynem kizárt. Ha mégis sérülést találsz a pesszáriumon, akkor azonnal cseréld le egy újra.

Mennyi ideig használhatom a Caya pesszáriumot?

A Caya pesszárium az első használatbavételtől számítva legfeljebb 2 évig alkalmazható.

A Caya pesszáriummal lehetséges a többszöri együttlét?

Igen, a pesszárium a helyén marad. Azonban újbóli együttlét esetén újabb adag spermicidet kell feljuttatni a pesszáriumra a Caya gélhez csomagolt segédeszköz segítségével.

Az együttlét előtt mennyi idővel helyezhetem fel a Caya pesszáriumot?

A pesszáriumot a géllel együtt legfeljebb 20 perccel az együttlét előtt érdemes felhelyezni. A pesszárium használata szempontjából a felhelyezés idejének önmagában nincs jelentősége, a gél ugyanakkor a hüvelyben 20 percen túl elfolyósodhat, és csökken a hatékonysága.

Hogyan kell tisztítani a Caya pesszáriumot?

A Caya orvosi szilikonból készült, így nem telepednek meg rajta a kórokozók. Használat után elegendő szappannal alaposan elmosni, majd csapvízzel leöblíteni. Hagyd megszáradni a levegőn és eredeti tokjában tárold. A Caya pesszáriumot sose tisztítsd vagy szárítsd mikrohullámú sütőben, mert az tönkreteszi az eszközt!

Használható-e a Caya pesszárium síkosítóval együtt?

Igen, de mindenképpen vízbázisú síkosítót válasszatok (pl: Sylk biosíkosító), mert az olaj alapú síkosítók károsíthatják a pesszárium anyagát.

Befolyásolhatja-e a Caya pesszárium a nemi vágyat?

Nem, a Caya nincs hatással a libidóra, mivel nem tartalmaz hormont.

Miért kell a Caya pesszáriumnak a közösülés után 6 órán át a hüvelyben maradnia?

A spermiumok ennyi idő után már nem nemzőképesek. Ez a 6 óra szükséges ahhoz, hogy a nem kívánt terhességet elkerüld.

Miként fokozhatom a Caya pesszárium használatával elérhető biztonságot?

Nagyon fontos, hogy a pesszáriumot a helyes módon használjuk, és mindig alkalmazzunk vele együtt fogamzásgátló gélt (pl. Caya gélt) is. A pesszáriumot mindig a közösülés előtt, és sohasem a közösülés alatt helyezzük fel!

Használhatom-e a Caya pesszáriumot a menstruáció alatt?

Igen, használható.

Miért nem használhatom a Caya pesszáriumot megszakítás nélkül 24 óránál hosszabb ideig?

A 24 óránál tovább tartó, egybefüggő használat elősegítheti a hüvelyi baktériumok elszaporodását.

Mit tegyek, ha 24 óra elmúltával mégis elfelejtettem kivenni a Caya pesszáriumot?

Vedd ki a Caya-t. Figyeld magad, és ha bármilyen szokatlan jelenséget vagy gyulladásra utaló jelet tapasztalsz, haladéktalanul keresd fel a nőgyógyászodat!

Mit tegyek, ha a közösülés alatt a Caya kicsúszik a helyéről?

Tedd fel újra az eszközt a helyére, és vigyél fel újabb adag fogamzásgátló gélt a megfelelő helyre! Ha a pesszárium a magömlés után csúszott ki a helyéről, akkor keresd fel az orvosodat az esetleges sürgősségi fogamzásgátlás miatt.

Lehet-e használni a pesszáriumot vízben, medencében?

Az eszköz nyugodtan használható vízben is, és annak sincs semmi akadálya, hogy szex után fürödjön vele az ember, vagy fordítva. A helyén kell maradnia ebben az esetben is. Ugyanakkor a gél hígulása miatt a védelmi hatékonyságából némileg veszít. Arra oda kell figyelni, hogy minden aktus előtt fontos pótolni a spermicid gélt a maximális biztonság érdekében.

Kiknek kockázatosabb a Caya pesszárium megvásárlása?

Az univerzális méret a nők többségének (10-ből legalább 8-nak) megfelel. Felhelyezése akkor okozhat gondot, ha nagyon szűk vaginád van, vagy több hüvelyi szülésen is túl vagy és tisztában vagy vele, hogy a hüvelyed nagyon kitágult. Ha esetleg tudod, hogy a hagyományos pesszáriumból milyen méret szükséges: a Caya azoknak nem felel meg, akiknek 65 mm-nél kisebb vagy 80 mm-nél nagyobb pesszárium szükséges.

Mikor ellenjavallt a Caya pesszárium használata?

 • méhsüllyedés esetén
 • szülést követő 10 héten keresztül
 • hüvelyfertőzés esetén
 • méhnyakrák esetén
 • vetélést követő 6 hétig

A Caya védelmet nyújt a nemi betegségek ellen?

Nem. A Caya nem nyújt védelmet sem a HIV vírussal, sem a legtöbb nemi betegséggel szemben.

Kapcsolódó termékek