Caya kezdőcsomag: pesszárium és gél

(6 vásárlói értékelés)

18.290 Ft

EZ A CSOMAG 1 DB PESSZÁRIUMOT ÉS 1 DB CAYA GÉLT TARTALMAZ!

 • A Caya pesszárium természetes, biztonságos, hormonmentes fogamzásgátló eszköz nőknek
 • 100 %-os orvosi szilikonból készült, így latexallergiásoknak is tökéletes választás, könnyen tisztítható
 • Egyetlen univerzális méretben kapható, amely a legtöbb nőnek tökéletesen megfelel
 • Ergonomikus kialakításának köszönhetően nagyon könnyű felhelyezni és eltávolítani
 • Spermicid géllel együtt használva 94-96 %-os védelmet nyújt (tökéletes használat esetén)

Ha a terméket nem csomagban vásárolnád meg, kattints ide!

85 készleten

Leírás

Caya kezdőcsomag: pesszárium + gél 

EZ A CSOMAG 1 DB PESSZÁRIUMOT ÉS 1 DB CAYA GÉLT TARTALMAZ!

A Caya pesszárium 100 %-os orvosi szilikonból készült egyméretű diafragma (pesszárium más néven). Különleges, ergonomikus formáját a női anatómiához tervezték, így az univerzális méret a legtöbb nőnek tökéletesen megfelel. A fogógomboknak és az eltávolító fülnek köszönhetően nagyon könnyű a felhelyezése és az eltávolítása. Csak a méhnyakat és a hüvelyboltozatot fedi, így a hüvely fala szabad marad, tehát nyugodtan átadhatjátok magatokat az élménynek. A Caya pesszárium puha szilikon anyaga tökéletesen alkalmazkodik a testedhez, így nem mozdul el szex közben sem. A pesszárium megakadályozza, hogy a spermiumok elérjék a petesejtet, hiszen nem jutnak el a méhszájig. Az eszköz 24 órán keresztül maradhat fent , és az utolsó aktus után 6 órával szabad eltávolítani (ugyanis ennyi idő elteltével már nem mutatható ki életképes spermium a hüvelyben).

A Caya pesszáriumot mélyen a hüvelyben, a szeméremcsont és a hüvely hátsó boltozata közé kell felhelyezni az aktus előtt legfeljebb 20 perccel (azon túl a gél elfolyósodhat) úgy, hogy teljesen eltakarja a méhszájat. A Caya a hüvely falának feszülve marad a helyén, ám a hagyományos pesszáriumokkal szemben a Caya pesszárium nem fém, hanem szilikon peremmel rendelkezik, így tökéletesen felveszi a tested formáját.

A Caya diafragma helyes felhelyezése
A Caya pesszárium helyes felhelyezése

A Caya pesszáriumot minden esetben spermicid géllel együtt kell használni. A spermicidet az összenyomott pesszárium mélyedésébe kell kenni, ez a felhelyezést is megkönnyíti. Áruházunkban kétféle biospermicid közül választhatsz, amelyek biztosan nem irritálnak majd: Caya gél vagy Contragel Green vegán spermicid gél. Hatékonysága így 94-96%.

A Caya géllel használva hármas védelmet nyújt:

 • a Caya pesszárium fizikai akadályt jelent a spermiumok útjában
 • a Caya gél cellulóz tartalmának köszönhetően szintén fizikai gátat képez a méhszáj előtt
 • a Caya gél tejsav tartalma (pH 3,8) rombolja a spermiumok szerkezetét, lelassítja a mozgásukat

A Caya pesszáriumot használat után elég langyos, szappanos vízben elmosni, majd levegőn megszárítani, sose tedd mikrohullámú sütőbe, mert az tönkreteheti az eszközt! Az eredeti tokjában tároljuk!

A pesszárium az igénybevétel gyakoriságától függően akár 2 éven keresztül is használható, tehát más fogamzásgátló módszerekkel összehasonlítva költséghatékony megoldás.

Ellenjavallatok:
Használata méhsüllyedés esetén nem javasolt.

Bármilyen kérdésed maradt, kérlek, olvasd el a GYIK fül alatt található gyakori kérdések szekciót. Ha ott sem találtad meg a kérdésedre a választ, akkor írj nekünk a kapcsolat menüpontban található e-mail címre!

Ha bizonytalan vagy, hogy a Caya-t vagy FemCap-et válaszd, akkor olvasd el ezt az összehasonlítást: Caya vagy Femcap?

A termékhez csatolt használati utasítást itt tudod megtekinteni!

A termék gyártója a német Kessel Medintim Gmbh.

Caya kezdőcsomag: pesszárium és gél termékről 6 értékelés

 1. Bernáth- Kajtár Maja (megerősített tulajdonos)

  Még csak most kezdtük el használni, de imádom!! Nagyon gyorsan felhelyezhető, tökéletesen illeszkedik. A levétel is pikk-pakk ment.
  Használat közben szinte észrevehetetlen, férjem annyit mondott róla, hogy picit szűkebb az érzet ha fent van, de konkrétan nem érzi, hogy ott lenne valami. A hozzáfűzött reményeinket eddig beváltotta.
  2 gyermeket szültem, semiképp nem akartam hormonokat, ha az eddigi 16 évi alatt megvoltam nélkülük. A billings módszer bevállt az évek folyamán mint védekezésre,-mint pedig családtervezésre, de mivel nem szeretnénk több babát, megnyugtató, hogy van mellette egy plusz védelem is. Nem is értem minek hezitáltam eddig. 🙂

 2. Halmai-Nagy Petra

  Tavaly októberben rendeltem meg a pesszariumot és a hozzá való gélt. A használati útmutató videó megnézése után a használata egyszerű, kényelmes, a minőségével is elégedett voltam. Annak ellenére, hogy minden együttlét alkalmával használtuk, december 24.én kiderült hogy már 6 hetes terhes vagyok. Nem tudom, hogy mit “ronthattunk el” az alkalmazása során de nem bántuk, hogy így alakult 🙂

  • Hormonmentes

   Kedves Petra! Először is szeretnénk gratulálni, és köszönjük a tapasztalatmegosztásod! Örülünk neki, hogy a baba váratlan jövetele esetedben nem okoz problémát.
   Hogy mi történhetett, azt természetesen mi sem tudjuk visszafejteni, ám mint minden fogamzásgátlási eszköz esetében, a Caya pesszáriumnál is van hibaszázalék. Nem a Tied az egyetlen ilyen eset, viszont azt szeretnénk leszögezni, hogy a hozzánk érkező ilyen visszajelzések száma határozottan csekély és az eladási adatok alapján összhangban van az eszköz hibaszázalékával. Nyilván van olyan élethelyzet, amikor a baba egyáltalán nem “jókor” jön, viszont az is leszögezhető, hogy a pesszárium használata ilyen esetekben – például tablettával vagy spirállal ellentétben – nem okoz komplikációt és nincs hatással a születendő babára.
   Kezdőknek itt azt is fontosnak tartjuk megjegyezni, hogy az első egy-két ciklus ideje alatt érdemes lehet dupla védelemben is gondolkozni (ebben már az is nagy segítség lehet, ha pontosan követed a ciklusod termékenységi szakaszát; esetleg a kezdeti időben óvszert vagy megszakítást alkalmazol mellette), mert a felhasználói hibaszázalék ebben az időszakban magasabb a későbbi időszakokhoz képest.

 3. Adel (megerősített tulajdonos)

  Nagyon örülök, hogy végül a Caya-ra esett a választásom. Magas méhszáj, hátrafele hajló méh és a képeken nagynak tűnő mérete miatt izgultam, hogy vajon mennyire lesz nehézkes a használat de már az első alkalommal is nagyjából 10 másodperc alatt sikerült a felhelyezés és a levétel is. Az anyaga nagyon rugalmas így könnyen összenyomható így a méretével sem volt probléma. A spermicid gél sem okozott semmiféle irritációt.
  Összeségében én nagyon ajánlom azoknak akik nem szeretnének hormonális fogamzásgátló módszereket alkalmazni.

 4. Linda

  Janka, szeretném megköszönni, hogy általad Caya tulajdonos lehetek, sokkal jobb érzés, mintha gyógyszert kéne szednem! (És a férjem is díjazza a dolgot.)

 5. Boros Tabita (megerősített tulajdonos)

  Nagyon hálás vagyok azoknak a környezetbarát életmódot folytató személyeknek, akik ajánlották a Caya pesszáriumot. Mivel évek óta menstruációs kelyhet használok, egyáltalán nem okoz gondot a felhelyezése. Nem mozdul el, nem érzem, ha fent van, nem nyom senkit. És nem mellesleg eddig még várandós sem lettem mellette.🙂
  (Ezeket a tapasztalatokat fél év távlatából írom.)

 6. Laura (megerősített tulajdonos)

  Sok gondolkodás és utánaolvasás után döntöttem a Caya pesszárium mellett. Magam is meglepődtem az első használatkor, hogy milyen egyszerű bánni vele (számomra könnyebb, mint a menstruációs kehely felhelyezése/levétele). A férjem is nagyon örül, egyikünk sem érez semmit a jelenlétéből. A spontaneitáshoz még ki lell tapasztalnom a dolgokat, de már most, pár használat után felszabadultabb vagyok. Köszönöm!

Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

GYIK

Mennyire megbízható a Caya pesszárium?

A Caya pesszárium hatékonysága megegyezik egy klasszikus pesszárium hatékonyságával. Spermicid géllel alkalmazva 94-96 %-os biztonságot nyújt. Minél többet gyakorlod a használatát, annál magabiztosabban fogod alkalmazni ezt a módszert.

A partnerem érzékelheti a Caya pesszáriumot?

Nem valószínű. Ha mégis, akkor a közös anatómia ritka együttállásából fakadóan leginkább az fordulhat elő, hogy aktus közben az eszköz peremét érzi a férfi.

Hogyan győződhetek meg arról, hogy a Caya pesszáriumot biztonságosan helyeztem fel, és az jól illeszkedik?

Tapogasd ki a leghosszabb ujjaddal (a leggyakrabban ez a középső ujj) a pesszárium megfelelő helyzetét: ellenőrizd, hogy a membrán takarja-e a méhszájat és a megfogásra kialakított fül pontosan a szeméremcsontod mögött van-e! Ha mindkét feltétel teljesül, akkor megfelelő módon helyezted fel a pesszáriumot.

Mennyi ideig maradhat bent a Caya pesszárium?

A Caya 24 órán keresztül maradhat a hüvelyben egyhuzamban. Ebbe bele kell számolni azt a 6 órás időintervallumot is, amit ki kell várni az utolsó együttlét és az eltávolítás között. Tehát körülbelül 18 óráig lehet aktívan használni és utána hagyni 6 órát az eltávolításig.

Berepedhet-e, elszakadhat-e a Caya pesszárium?

Ez majdhogynem kizárt. Ha mégis sérülést találsz a pesszáriumon, akkor azonnal cseréld le egy újra.

Mennyi ideig használhatom a Caya pesszáriumot?

A Caya pesszárium az első használatbavételtől számítva legfeljebb 2 évig alkalmazható. Ez azért van így, mert felhelyezéskor a pesszáriumot félbehajtjuk – ez a művelet a kutatások alapján átlagosan 400-szor történik meg 2 év alatt. Így tehát az anyag károsodásának elkerülése érdekében a 2 éven túli használat már nem javasolt. Ha időközben előfordul hosszabb szünet (pl. babatervezés, várandósság stb. esetén), akkor a használaton kívüli időszakot hozzá lehet kalkulálni pluszban a fenti intervallumhoz, de ebben az esetben is nagyon fontos az eszköz rendszeres ellenőrzése (nincsenek-e kopások, törések a felületén), valamint a dobozon található végső felhasználhatósági dátum.

A Caya pesszáriummal lehetséges a többszöri együttlét?

Igen, a pesszárium a helyén marad. Azonban újbóli együttlét esetén újabb adag spermicidet kell feljuttatni a pesszáriumra.

Az együttlét előtt mennyi idővel helyezhetem fel a Caya pesszáriumot?

A pesszáriumot a géllel együtt legfeljebb 20 perccel az együttlét előtt érdemes felhelyezni. A pesszárium használata szempontjából a felhelyezés idejének önmagában nincs jelentősége, a gél ugyanakkor a hüvelyben 20 percen túl elfolyósodhat, és csökken a hatékonysága.

Hogyan kell tisztítani a Caya pesszáriumot?

A Caya orvosi szilikonból készült, így nem telepednek meg rajta a kórokozók. Elegendő használat után szappannal alaposan elmosni, majd csapvízzel leöblíteni. Hagyd megszáradni a levegőn és eredeti tokjában tárold. A Caya pesszáriumot sose tisztítsd vagy szárítsd mikrohullámú sütőben, mert azt tönkreteszi az eszközt!

Használható-e a Caya pesszárium síkosítóval együtt?

Igen, de mindenképpen vízbázisú síkosítót válasszatok (pl: Sylk biosíkosító), mert az olaj alapú síkosítók károsíthatják a pesszárium anyagát.

Befolyásolhatja-e a Caya pesszárium a nemi vágyat?

Nem, a Caya nincs hatással a libidóra, mivel nem tartalmaz hormont.

Miért kell a Caya pesszáriumnak a közösülés után 6 órán át a hüvelyben maradnia?

A spermiumok ennyi idő után már nem nemzőképesek. Ez a 6 óra szükséges ahhoz, hogy a nem kívánt terhességet elkerüld.

Miként fokozhatom a Caya pesszárium használatával elérhető biztonságot?

Nagyon fontos, hogy a pesszáriumot a helyes módon használjuk, és mindig alkalmazzunk vele együtt fogamzásgátló gélt (pl. Caya gélt) is. A pesszáriumot mindig a közösülés előtt, és sohasem a közösülés alatt helyezzük fel!

Használhatom-e a Caya pesszáriumot a menstruáció alatt?

Igen, alapvetően használható. Azt azonban fontos tudni, hogy a legerősebb napokon nem igazán javasolt a Caya használata, hiszen ez nem egy menstruációs kehely, így nincs nagy kapacitása. Fontos tehát figyelembe venni, hogy a pesszárium helyes használata – különös tekintettel a 6 órás intervallumra, amíg az eszköznek a hüvelyben kell maradnia – biztosan kivitelezhető-e menstruációs vérzés mellett is, és ezt mérlegelve dönteni a pesszárium használatáról.

Miért nem használhatom a Caya pesszáriumot megszakítás nélkül 24 óránál hosszabb ideig?

A 24 óránál tovább tartó, egybefüggő használat elősegítheti a hüvelyi baktériumok elszaporodását.

Mit tegyek, ha 24 óra elmúltával mégis elfelejtettem kivenni a Caya pesszáriumot?

Vedd ki a pesszáriumot. Figyeld magad, és ha bármilyen szokatlan jelenséget vagy gyulladásra utaló jelet tapasztalsz, haladéktalanul keresd fel a nőgyógyászodat!

Mit tegyek, ha a közösülés alatt a Caya kicsúszik a helyéről?

Tedd fel újra az eszközt a helyére, és vigyél fel újabb adag fogamzásgátló gélt a megfelelő helyre! Ha a pesszárium a magömlés után csúszott ki a helyéről, akkor keresd fel az orvosodat az esetleges sürgősségi fogamzásgátlás miatt.

Lehet-e használni a pesszáriumot vízben, medencében?

Az eszköz nyugodtan használható vízben is, és annak sincs semmi akadálya, hogy szex után fürödjön vele az ember, vagy fordítva. A helyén kell maradnia ebben az esetben is. Ugyanakkor a gél hígulása miatt a védelmi hatékonyságából némileg veszít. Arra oda kell figyelni, hogy minden aktus előtt fontos pótolni a spermicid gélt a maximális biztonság érdekében.

Kiknek kockázatosabb a Caya pesszárium megvásárlása?

Az univerzális méret a nők többségének (10-ből legalább 8-nak) megfelel. Felhelyezése akkor okozhat gondot, ha nagyon szűk vaginád van, vagy több hüvelyi szülésen is túl vagy és tisztában vagy vele, hogy a hüvelyed nagyon kitágult. Ha esetleg tudod, hogy a hagyományos pesszáriumból milyen méret szükséges: a Caya azoknak nem felel meg, akiknek 65 mm-nél kisebb vagy 80 mm-nél nagyobb pesszárium szükséges.

Mikor ellenjavallt a Caya pesszárium használata?

 • méhsüllyedés esetén
 • szülést követő 10 héten keresztül
 • hüvelyfertőzés esetén
 • méhnyakrák esetén
 • vetélést követő 6 hétig

A Caya védelmet nyújt a nemi betegségek ellen?

Nem. A Caya nem nyújt védelmet sem a HIV vírussal, sem a legtöbb nemi betegséggel szemben.

Miért nincs a pesszárium közepén a korábbi termékfotókon és használati utasításban található kidudorodó középpont?

Épp a sok, „kidudorodó” pontra vonatkozó kérdés miatt a gyártó 2020-ban minimálisan változtatott a technológián, és megváltoztatott módszerrel történik a pesszárium „kiöntése”. Tekintve, hogy a leírások már jó előre elkészülnek, így a magyar nyelvű (illetve regionális) verzió ezt még nem követte le. A kidudorodó ponttal rendelkező és a pont nélküli termék is teljesen rendben van. Ettől függetlenül viszont érdemes mindig alaposan ellenőrizni legalább 1-2 havonta egyszer az eszközt.

A Caya gélre vonatkozó leggyakoribb kérdéseket a gél termékoldalán találod!

Kapcsolódó termékek