Caya gél

(1 vásárlói értékelés)

3.300 Ft

 • Kizárólag természetes összetevőkből készült
 • Vegán
 • Tejsavat tartalmaz
 • Víz alapú
 • A kémiai spermicidek tökéletes alternatívája
 • Hatékony kiegészítője a pesszáriumnak és a méhszájsapkának, de önmagában nem nyújt elég védelmet
 • 60 ml-es kiszerelésben kapható, applikátorral a csomagban

139 készleten

Leírás

Caya gél 

A Caya gél  100%-ban természetes összetevőkből készült spermicid gél. Sűrű állagának köszönhetően gátat képez a spermiumok útjában. A gélben található tejsav természetes, 3,8-as ph-ja élettani hatást gyakorol a spermiumok mozgására – lelassítja vagy teljesen meg is állítja azokat, ezáltal megakadályozza, hogy a méhbe jussanak.

A gél – a Contragel-hez hasonlóan – tökéletes kiegészítője a hormonmentes fogamzásgátlóknak, a Caya pesszáriumnak és a FemCap méhszájsapkának. Önmagában nem nyújt elegendő védelmet, csak kiegészítő módszerként hatékony!

A spermicid gél nem tartalmazza az allergén Nonoxynol-9 kémiai hatóanyagot, amely a felhasználók nagy százalékánál kellemetlen tüneteket okoz, ám ugyanazt a szerepet tölti be, mint a kemikáliákat is tartalmazó spermicidek. Természetes összetevőinek köszönhetően a gél nem okoz irritációtVíz alapú készítmény, így víz alapú síkosítóval (pl: Sylk biosíkosító) nyugodtan együtt alkalmazható.

A gélhez tartozik egy applikátor segédeszköz, amely segítséget nyújthat a spermicid gél aktus előtti felhelyezésében, többszöri aktus esetén a gél pótlásában. A Cayát és a gélt legfeljebb 20 perccel az együttlét előtt érdemes felhelyezni: a pesszárium használata szempontjából a felhelyezés idejének nincs jelentősége, a gél ugyanakkor a hüvelyben 20 percen túl elfolyósodhat, és csökkenhet a hatékonysága, ezért erre érdemes ügyelni. A maximális biztonság érdekében minden aktus előtt fontos pótolni a spermicid gélt.

A Caya gél szagtalan, könnyen folyósodó anyag, semmilyen egészségkárosító hatása nincs szájba kerülve sem.

100%-ban természetes összetevők:

 • Aqua
 • Lactic Acid
 • Sodium Lactate
 • Methyl Cellulose
 • Sorbic Acid

60 ml-es kiszerelésben kapható.

A termék gyártója a német Kessel Medintim Gmbh.

Caya gél termékről 1 értékelés

 1. Vivivenne

  Nagyon kedves,barátságos illata van! 🙂

  • Janka

   Örülök, hogy tetszik! 🙂 Nincs benne parfüm vagy külön irritáló illatanyag, és mégis kellemes.

 2. Boros Tabita

  Fél éve használom. Volt egy pár hónap hozzászokási időszak, ugyanis az elején nagyon égetett belülről, már majdnem letettem róla, de akkor szépen lassan elfogadta a szervezetem. Mostanra már semmi gond sincs.

Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

GYIK

Hogyan és mennyit kell használni a gélből?
A helyes és hatékony mód a következő. Helyezz kb. 4 ml Caya gélt az összehajtott pesszárium közepére (természetesen még a felhelyezés előtt), ezután helyezd fel a pesszáriumot a hüvelyed felső részére úgy, hogy a Caya közepén lévő gél elérje a méhnyakadat. Mindezt az előjáték előtt vagy közben szükséges végrehajtani.
Hogyan hat a Caya gél?
A Caya gél hatékonyságának kulcsa a pH-értéke, valamint cellulóztartalma, aminek köszönhetően a pesszárium és a gél kombinálva biztonsággal megvéd az együttlét ideje alatt a nem kívánt teherbeeséstől. A gélben található cellulóz elzárja a méhszájat a spermiumok elől (hasonlóan, mintha „ragasztó” lenne), a tejsav pedig savas közeget hoz létre (pH 3.8), mely nem kedvez a spermiumok előrehaladásának.
Mennyi idő után nem hat a Caya gél?
Konkrét számokat sajnos nem tudunk mondani azt az időintervallumot illetően, amikortól a Caya gél már kevésbé hatékony lehet, ugyanis nincsenek kutatások arra vonatkozóan, hogy testnedvekkel keveredve hogyan változik a gél hatékonysága különböző időintervallumok elteltével.
Meddig használható a bontott Caya gél?
A Caya gél felhasználhatóságának végét a tubuson lévő dátum jelzi, felbontatlan állapotban tehát eddig használható fel. Felbontás után 3 hónapon belül szükséges felhasználni.
Hogyan kell tárolni? Szükséges-e hűtőbe tenni?
A hűtőben való tárolás nincs befolyással a gél csomagolásán található lejárati időre, tehát tárolási körülményektől függetlenül ez az a dátum, ameddig a gél megőrzi eredeti minőségét. Nagyon meleg nyári időszakban érdemes lehet akár hűtőbe is tenni, mivel – ahogyan a csomagoláson is szerepel – a gélt 4 és 25 fok között szükséges tárolni. Normál hőmérsékleti viszonyok mellett nyugodtan tárolható a kozmetikai termékekkel egy helyen.
Mennyi ideig elég egy tubus?
Ez leginkább egyéni felhasználás függvénye, ugyanakkor általánosságban elmondható, hogy kb. 10-15 alkalomra elegendő egy tubusnyi gél.

Kapcsolódó termékek