Caya gél trió

9.400 Ft

EZ A TERMÉK 3 CSOMAG, KEDVEZMÉNYES ÁRÚ CAYA GÉLT TARTALMAZ!

 • Kizárólag természetes összetevőkből készült
 • Tejsavat tartalmaz
 • Víz alapú
 • A kémiai spermicidek tökéletes alternatívája
 • Hatékony kiegészítője a pesszáriumnak és a méhszájsapkának, de önmagában nem nyújt elég védelmet
 • 60 ml-es kiszerelésben kapható, applikátorral a csomagban

Ha a termékből csak egyet rendelnél, kattints ide!

100 készleten

Leírás

EZ A TERMÉK 3 CSOMAG, KEDVEZMÉNYES ÁRÚ CAYA GÉLT TARTALMAZ!

A Caya gél  100%-ban természetes összetevőkből készült spermicid gél. Sűrű állagának köszönhetően gátat képez a spermiumok útjában. A gélben található tejsav természetes, 3,8-as ph-ja élettani hatást gyakorol a spermiumok mozgására – lelassítja vagy teljesen meg is állítja azokat, ezáltal megakadályozza, hogy a méhbe jussanak.

A gél – a Contragel-hez hasonlóan – tökéletes kiegészítője a hormonmentes fogamzásgátlóknak, a Caya pesszáriumnak és a FemCap méhszájsapkának. Önmagában nem nyújt elegendő védelmet, csak kiegészítő módszerként hatékony!

A spermicid gél nem tartalmazza az allergén Nonoxynol-9 kémiai hatóanyagot, amely a felhasználók nagy százalékánál kellemetlen tüneteket okoz, ám ugyanazt a szerepet tölti be, mint a kemikáliákat is tartalmazó spermicidek. Természetes összetevőinek köszönhetően a gél nem okoz irritációtVíz alapú készítmény, így víz alapú síkosítóval (például: Sylk biosíkosító) nyugodtan együtt alkalmazható.

A gélhez tartozik egy applikátor segédeszköz, amely segítséget nyújthat a spermicid gél aktus előtti felhelyezésében, többszöri aktus esetén a gél pótlásában. A Cayát és a gélt legfeljebb 20 perccel az együttlét előtt érdemes felhelyezni: a pesszárium használata szempontjából a felhelyezés idejének nincs jelentősége, a gél ugyanakkor a hüvelyben 20 percen túl elfolyósodhat, és csökkenhet a hatékonysága, ezért erre érdemes ügyelni. A maximális biztonság érdekében minden aktus előtt fontos pótolni a spermicid gélt.

A Caya gél szagtalan, könnyen folyósodó anyag, semmilyen egészségkárosító hatása nincs szájba kerülve sem.

100%-ban természetes összetevők:

 • Aqua
 • Lactic Acid
 • Sodium Lactate
 • Methyl Cellulose
 • Sorbic Acid

60 ml-es kiszerelésben kapható.

A termék gyártója a német Kessel Medintim Gmbh.

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

„Caya gél trió” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

GYIK

Hogyan és mennyit kell használni a gélből?
A helyes és hatékony mód a következő. Helyezz kb. 4 ml Caya gélt az összehajtott pesszárium közepére (természetesen még a felhelyezés előtt), ezután helyezd fel a pesszáriumot a hüvelyed felső részére úgy, hogy a Caya közepén lévő gél elérje a méhnyakadat. Mindezt az előjáték előtt vagy közben szükséges végrehajtani.
Hogyan hat a Caya gél?
A Caya gél hatékonyságának kulcsa a pH-értéke, valamint cellulóztartalma, aminek köszönhetően a pesszárium és a gél kombinálva biztonsággal megvéd az együttlét ideje alatt a nem kívánt teherbeeséstől. A gélben található cellulóz elzárja a méhszájat a spermiumok elől (hasonlóan, mintha „ragasztó” lenne), a tejsav pedig savas közeget hoz létre (pH 3.8), mely nem kedvez a spermiumok előrehaladásának.
Mennyi idő után nem hat a Caya gél?
Konkrét számokat sajnos nem tudunk mondani azt az időintervallumot illetően, amikortól a Caya gél már kevésbé hatékony lehet, ugyanis nincsenek kutatások arra vonatkozóan, hogy testnedvekkel keveredve hogyan változik a gél hatékonysága különböző időintervallumok elteltével.
Meddig használható a bontott Caya gél?
A Caya gél felhasználhatóságának végét a tubuson lévő dátum jelzi, felbontatlan állapotban tehát eddig használható fel. Felbontás után 3 hónapon belül szükséges felhasználni.
Hogyan kell tárolni? Szükséges-e hűtőbe tenni?
A hűtőben való tárolás nincs befolyással a gél csomagolásán található lejárati időre, tehát tárolási körülményektől függetlenül ez az a dátum, ameddig a gél megőrzi eredeti minőségét. Nagyon meleg nyári időszakban érdemes lehet akár hűtőbe is tenni, mivel – ahogyan a csomagoláson is szerepel – a gélt 4 és 25 fok között szükséges tárolni. Normál hőmérsékleti viszonyok mellett nyugodtan tárolható a kozmetikai termékekkel egy helyen.
Mennyi ideig elég egy tubus?
Ez leginkább egyéni felhasználás függvénye, ugyanakkor általánosságban elmondható, hogy kb. 10-15 alkalomra elegendő egy tubusnyi gél.

Kapcsolódó termékek