Trackle cikluskövető szenzor

72.990 Ft

 • A termékenységtudat tökéletes kiegészítő társa
 • Szenzor alapú rendszer az alap-testhőmérséklet meghatározására
 • A trackle mellett nyugodtan alhatsz tovább, és az sem gond, ha gyakran ébredsz
 • Orvosilag tesztelt
 • Németországban készült
 • Két év garancia
 • Női tervezésű és fejlesztésű eszköz
 • INGYENES APPLIKÁCIÓVAL ÉS SZÁLLÍTÁSSAL!
Törlés

Leírás

Termékenységtudatosan élsz, de nehezen megy a reggeli hőmérőzés? Védekezésre vagy babatervezésre használnád a szimptotermális módszert, de aggódsz, hogy a ciklusgörbéd jó lesz-e hagyományos hőmérőzés mellett? Fontos, hogy szép, pontos ciklusgörbét láss? Esetleg több műszakban dolgozol, szoptatás miatt sokat éjszakázol vagy csak egyszerűen kényelmesebb módszert keresel a hőmérőzésre? A trackle cikluskövető szenzor mindezekben segítséget nyújt Neked!

Hiszünk benne, hogy a Femtech fejlődése egy új, tudatosabb életet hoz a nők számára. Hiszünk benne, hogy jogod van megérteni, mi, mikor és miért történik a testedben és ehhez a legmodernebb eszközök álljanak a rendelkezésedre. Bizonyított számítási módszer, valós adatgyűjtés, ellenőrzött biztonság – ezek azok az összetevők, amelyekből a trackle a döntésed alapját nyújtani tudja. És hogy mindezzel Te mit tudsz kezdeni? Ez már a Te döntésed!

MI AZ A TRACKLE?

A trackle egy szenzor alapú rendszer az alap-testhőmérséklet meghatározására. Valójában egy „viselhető okoshőmérő”: folyamatosan méri a testhőt az éjszaka során, majd másnap reggel, a dobozába visszahelyezve automatikusan rögzíti a mért adatokat az ingyenes – iPhone és Android okostelefonon egyaránt futó – trackle alkalmazásban.

MIRE HASZNÁLHATOM A TRACKLE-T?

A trackle cikluskövető szenzor segítségével a szimptotermális módszernek (lásd még: termékenységtudat) köszönhetően pontos és megbízható módon behatárolható a termékenységi ablak: azok a napok, amikor a ciklusod során termékeny vagy – és természetesen azok a napok is, amikor nem. A folyamatos éjszakai mérésnek köszönhetően csökken a klasszikus mérési módoknál előforduló hibalehetőség, így a trackle különösen precíz eredményeket ad, és a reggeli azonos időben való méréssel sem kell már bajlódnod.

KIKNEK LEHET HASZNOS A CIKLUSKÖVETŐ SZENZOR?

Mindenekelőtt azoknak, akik tisztában vannak a termékenységtudat alapjaival. A trackle tökéletes azoknak a nőknek, akik például rendszertelenül alszanak, változó a napi ritmusuk, kisgyerekes anyukáknak, vagy akiknek problémás megoldani a klasszikus mérési módokat – de mindezek mellett mégis szeretnék alkalmazni a hormonmentes, biztonságos és számos kutatással alátámasztott szimptotermális módszert.

HOGYAN MŰKÖDIK A TRACKLE?

A trackle szenzort a hüvelybe kell felhelyezni éjszakára, úgy, mint egy tampont. Miközben alszol, a szenzor folyamatosan méri az alap-testhőmérsékletedet. Reggel ébredés után vedd ki, tisztítsd meg és tedd vissza a dobozába – ekkor történik az adatátvitel az alkalmazásba, az eszköz csatlakozik a telefonodhoz és továbbítja az adatokat a trackle felhőbe.

A hőmérsékleti adatok mellett a további megfigyeléseidet, a méhnyaknyákod aktuális jellemzőit szintén feljegyezheted a trackle alkalmazásban. Ezután az applikáció ugyan kikalkulálja Neked a bevitt adatok alapján, hogy az adott napon termékeny vagy-e vagy sem, de a döntés az előzetes ismereteid, tanulmányaid alapján a Te kezedben van.

MIK AZ ÉJSZAKAI MÉRÉS ELŐNYEI?

A trackle cikluskövető szenzor alvás közben méri az alap-testhőmérsékleted – minden percben. A mérési értékekből a rendszer a legalacsonyabb hőmérsékletet veszi figyelembe – ez a bazális testhő.

A nagy különbség a reggeli, hagyományos hőmérővel való méréshez képest, hogy mindegy, mikor alszol, nem számít, ha műszakokban dolgozol, ha a kisgyerekeid miatt kelsz éjjel vagy éppen buliztál: amennyiben legalább 4 órányit alszol folyamatosan, a trackle meg tudja határozni az alap-testhőmérsékletedet.

Nem kell mindennap ugyanabban az időben mérned, és a mért értéket nem fogja úgy befolyásolni a napi rutinod vagy a környezeti tényezők sem, mint pl. hagyományos hőmérés esetén. Ez nagyban megkönnyíti a szimptotermális módszer mellett való elköteleződést.

AMIT TUDNI ÉRDEMES MÉG A TRACKLE-RŐL:

• TUDOMÁNYOSAN BIZONYÍTOTT: a trackle a szimptotermális módszer alapján „követi” a ciklusod, és segít Neked abban, hogy eldöntsd, az adott napon van-e esély a teherbeesésre vagy sem.

• EGYSZERŰ CIKLUSKÖVETÉS: a trackle szenzor akkora, mint egy tampon. A hüvelyben szükséges viselni alvás közben, ezalatt folyamatosan méri az alap-testhőmérsékletet.

• KÉNYELMES: nem kell a hőmérőzés időpontja miatt aggódnod, stabil eredmény ébresztőórára való ébredés, felkelés nélkül.

• BIZTONSÁGOS HASZNÁLAT: amint visszateszed a dobozába, a szenzor Bluetooth-kapcsolaton keresztül továbbítja a hőmérsékleti adatokat az alkalmazásnak, ahol a méhnyaknyákod jellemzőit is rögzítheted. A szenzor a hüvelyből közvetlenül nem továbbít adatokat.

• „SEGÍTŐTÁRS”: a trackle segít jobban megérteni a ciklusodat és a tested működését a stabil ciklusgörbe által.

MI AZ A TRACKLECATCH?

A trackleCatch a cikluskövető eszköz egy továbbfejlesztett verziója: az eszköz ugyanúgy működik, mint a klasszikus trackle, de az eszköz végén van egy kis lyuk, amelyhez egy pamutzsinór csatlakoztatható az eszköz kivételét segítendő. A zsinór egy egyszeri használatra szánt, a szenzor eltávolítását segítő kiegészítő. Megjegyzendő: a szenzor zsinór nélkül is eltávolítható egy kis gyakorlás után (ehhez nyomj kicsit alhasból, és két ujjal el tudod érni a szenzort.) A zsinór hossza 3 méter.

TECHNIKAI INFORMÁCIÓK

A szenzor méretei (szélesség × magasság × hosszúság): 23,3 mm × 20 mm × 66 mm. Súlya: 29 g.

A trackle szenzor élettartama: minimum 2 év. A trackle szenzor alapú rendszer tartalmaz:

 • egy hőmérő szenzort tárolódobozzal
 • egy alkalmazást, ami letölthető egyaránt a Google Play Áruházból és az Apple AppStore-ból is

Megjegyzés: az alkalmazás csak a szenzorral együtt használható, szükséges hozzá először az eszköz csatlakoztatása.

Biztonságos, felhőalapú adattárolás. Az európai adatvédelmi irányelvekkel összhangban lévő adatkezelés.

Rendszerkövetelmények az alkalmazáshoz:

 • Android telefon esetében: Android 5.0 vagy frissebb verzió
 • iPhone esetében: iOS 10 vagy frissebb verzió

Az eszközre kétéves gyártói garancia vonatkozik.

A trackle magyar nyelvű használati utasítása itt elérhető!

A termék gyártója a német trackle GmbH.

A termékoldalon felhasznált képek illusztrációk. (A kereskedelmi forgalomba kerülő csomagok között van fehér és lila színű eszköz is. A szín egyelőre nem választható.)

További információk

Típus

trackle, trackleCatch

GYIK

MEGBÍZHATÓSÁGI KÉRDÉSEK

• Mennyire biztonságos a trackle?

A trackle számítási logikájának alapja a szimptotermális módszer. A módszer biztonságosságát sok éves tudományos kutatási folyamat támasztja alá. Bizonyos szabályok alkalmazásával lehet összekötni és keresztellenőrizni a hőmérsékleti adatokat és az egyéb testi „tüneteket”.

A trackle segít a módszer könnyebb alkalmazásában (és ezáltal is csökkenti a hibaszázalékot): a helyes és valós hőmérsékleti értéket automatikusan kiszámolja, az adatátvitel pedig vezeték nélkül történik. Nincs több reggeli hőmérőzés, és nincs több táblázatokkal, alkalmazásokkal és tollal való bajlódás sem.

Mikortól megbízható a ciklusadatok kiértékelése?

A trackle használata már az első ciklustól megbízható, mivel nem előrejelzéseken alapul, hanem a tényleges adatokon, vagyis az alap-testhőmérsékleten és a méhnyaknyák kapcsán bevitt adatokon. A ciklus elemzésének alapja a szimptotermális módszer (termékenységtudat). A ciklus kiértékelése mellett a trackle előrejelzéseket is mutat Neked: ezek az előrejelzések a második ciklustól lesznek elérhetőek, és annál pontosabbak, minél hosszabb ideje használod már a trackle-t – így segíteni tudnak előzetesen meghatározni az esélyes termékeny és terméketlen napokat.

DE: az előrejelzések nem 100%-os biztosságúak, hanem valószínűsíthető feltételezések, ezért a trackle-t fogamzásgátlásra elsősorban olyanoknak ajánljuk, akik ismerik, megtanulták a szimptotermális módszer alkalmazását. Ez esetben akár felül is tudod bírálni az eszköz egy-egy jelzését.

Milyen pontossággal mér a trackle?

A trackle szenzor kétféle mérési pontossággal működik:
1) Abszolút mérési pontosság: +/- 0,1 °C
2) Relatív mérési pontosság: +/- 0,01 °C

Az abszolút mérési pontosság azt jelenti, hogy elméletben előfordulhat egy általános „csúszás” a mérési értékeknél, tehát minden bazális érték a görbén 0,1 ° C-ot „csúszhat” plusz vagy mínusz irányban. Ennek azonban nincs jelentősége a kiértékelés szempontjából, mivel az adatok elemzése a relatív mérési pontosság alapján történik: a relatív mérési pontosság 0,01 °C, tehát a szenzor nagyon pontosan méri a második tizedesjegyet. Ez alapján a második tizedesjegy alapján dől el, hogy az adott értéket felfelé vagy lefelé kerekíti a rendszer.

A trackle miért bazális hőt mér, miért nem ébredési hőt?

Ennek kifejtéséhez egy picit visszább kell mennünk: egyáltalán miért is mérjük a hőt? Az ovulációt követően termelődő hormon – a progeszteron – megemeli a testhőmérsékletet. Amikor ez a testhőemelkedés megtörténik, tudhatjuk: megvolt az ovuláció. Nem elegendő azonban csak egy alkalommal megmérni a hőt, mivel maga a hőmérséklet értéke még nem mutatja meg a progeszteron szintjét – ezért szükséges a hőmérsékleti profil. Ahhoz, hogy zavartalan hőmérsékleti profilt figyelhessünk meg, a pihenőidő alatti testhőre van szükség: ez a bazális hőmérséklet. Az ébredési testhő megközelíti ezt a bazális hőmérsékletet. Ez az az érték, amit rögtön ébredés után mérsz, a hagyományos hőmérők esetében ezt az értéket mérjük. Azonban a valódi bazális érték csak akkor mérhető, amikor teljes mértékben pihensz – vagyis alvás közben. A trackle éppen így működik, ezért képes meghatározni a bazális testhőmérsékletet.

Hogyan is működik pontosan a trackle?

Alvás közben szükséges a trackle-t használni. Az eszköz percenként méri az alap-testhőmérsékletedet. A felmelegedési és lehűlési fázisokban akklimatizálódik a szenzor a testedhez. Ezt a két szakaszt a rendszer a kalkulációba nem számítja bele.

HÉTKÖZNAPI HASZNÁLATI KÉRDÉSEK

Használhatom a trackle-t, ha műszakokban dolgozom?

A trackle-t alvás közben szükséges használni. Ez alapján igen, kifejezetten ideális a műszakokban dolgozóknak is, mivel az, hogy konkrétan mikor történik az alvás, nem számít a mérés szempontjából. Az alaptesthő már 4 órányi egybefüggő alvás után is meghatározható.

Hogyan kell felhelyezni és kivenni az eszközt?

A trackle szenzor akkora, mint egy tampon: amint az eszköz eléri a megfelelő pozíciót a hüvelyben, már nem érezhető a jelenléte. Puha szilikonból készül. Úgy kell felhelyezni a hüvelybe, mint egy tampont, nem tud „eltűnni”, viselés közben láthatatlan. A kivételhez egyszerűen csak kicsit nyomj alhasból, mivel a szenzor formája változatlan marad (nem úgy, mint egy vérrel megtelt tampon esetében), és vákuum sem keletkezhet (mint bizonyos menstruációs kelyheknél), hanem egyszerűen csak kicsúszik a hüvelyből a nyomás hatására. A hüvelybemenetnél pedig ki tudod húzni két ujjal. Olykor ez egy kis gyakorlást igényel, de gyorsan meg lehet tanulni.

Egész éjszaka viselni kell? Tehát akkor nem lehet…

Ez valószínűleg a leggyakoribb kérdés, ami a trackle csapatához érkezni szokott: „Ha a párom egész éjjel viseli a szenzort – akkor nem is szexelhetünk?” A válasz elég egyszerű: de, nyugodtan. Egyszerűen csak vedd ki az eszközt előtte. A technológia érzékelni fogja a hőmérsékleti értékekben a kiesést, és ezt majd belekalkulálja a teljes mérési intervallumba. Ennyi az egész. Éjszakai vécézés előtt is érdemes eltávolítani az eszközt.

Kivehetem a trackle-t éjszaka úgy, hogy ne vesszenek el a mérési adatok?

Igen. A trackle automatikusan észleli, hogy a hüvelyedben van-e vagy sem – ha folyamatosan legalább 4 órán keresztül bent volt, akkor minden rendben a méréssel.

Minden este szükséges használni a trackle-t?

Menstruáció alatt nem szükséges használni a trackle-t – a mérést az 5. ciklusnaptól ajánlott elkezdeni. Különösen a kezdeti, gyakorló, ismerkedő fázisban ugyanakkor hasznos lehet minden éjszakára felhelyezni a trackle-t, így alaposabban megismerheted a ciklusod, és a szenzor is elegendő adatot tud összegyűjteni, de ha már ismered a ciklusod, akkor ez elhagyható.

Mennyire marad stabilan a hüvelyben?

Vízszintes testhelyzetben nem csúszik ki az eszköz, stabilan a hüvelyben marad. Amikor felkelsz az ágyból, akkor viszont – a hüvelyizomzat erősségének függvényében – előfordulhat, hogy elkezd kifelé csúszni. Ilyenkor, amint lehet, érdemes eltávolítani a szenzort.

Kényelmetlennek érzem a szenzort, mit tehetek?

A kényelem egy nagyon egyéni kérdéskör – vannak, akik egyáltalán nem is érzik a szenzort, míg mások eleinte kissé érzékelik a jelenlétét a hüvelyben. A szenzor külső borítása orvosi szilikon, ami a súrlódás esélyét minimalizálja egy tamponhoz képest. Van azonban néhány trükk, melyekkel a lehető legkényelmesebbé teheted a szenzor viselését.
1. Próbáld meg úgy felhelyezni a szenzort, hogy a szeméremcsont mögé kerüljön – kb. egy ujjnyi mélyen a hüvelyben. Így a szenzor nem irritálja az érzékenyebb hüvelybemeneti területet.
2. Próbáld meg egy kis síkosítóval felhelyezni az eszközt. Ezzel a módszerrel a szenzor könnyebben csúszik és így mélyebbre tudod helyezni a hüvelyben.

Hüvelybe helyezhető fogamzásgátló mellett használható a trackle?

Igen, a trackle alkalmazható pesszárium (Caya), illetve méhszájsapka (FemCap) mellett is. Fontos viszont, hogy a trackle-t úgy helyezd fel, hogy a fogamzásgátló eszközök alappozíciójára ne legyen hatással (ne gyakorolj az eszközökre nyomást a trackle felhelyezésével!). Egyelőre nincs visszajelzésünk a két eszköz párhuzamos használatának kényelmi vonatkozásáról.

Mikor szükséges „zavaró tényezőt” jelölnöm az alkalmazásban?

A különböző zavaró tényezők a bazális testhő emelkedését okozzák anélkül, hogy az ovuláció megtörtént volna. Nagyon fontos: mindannyian mások vagyunk, másképp reagálunk például a stresszre stb. Olyankor tapasztalhatsz zavart hőmérsékleti értéket, amikor a hő hirtelen megemelkedik 1-2 napra, majd ismét visszaesik.

Általános zavaró tényezők, melyek befolyásolják az alap-testhőmérsékletet sok nőnél:
– gyógyszerek
– szokatlan mértékű alkoholfogyasztás
– rövid/zavart alvás
– stressz
– időeltolódás
– nátha, betegség

Ha valamilyen zavaró tényezőt tapasztalsz és megemelkedik a testhőd az előtte/utána mért értékekhez képest, ez esetben rögzítsd ezt a zavaró tényezőt az alkalmazás adott napjához. Amennyiben zavaró tényezőt jelölsz, ez a hőmérsékleti érték a ciklus kiértékelésébe nem fog beleszámítani. Amennyiben úgy látod, az adott tényező nem befolyásolja a hőmérsékletedet, nem szükséges zavaró tényezőt jelölnöd aznapra az alkalmazásban.

Beírhatom manuálisan is a testhőmet az alkalmazásba?

Amennyiben nem a trackle-lel mérsz, nem tudod manuálisan bevinni a mért értéket. Ennek oka, hogy hagyományos hőmérővel csak az ébredési hőt tudod mérni, nem pedig a bazális hőt. A bazális testhőmérséklet a legalacsonyabb hő, amit a test alvás közben ér el. Az ébredési hő bár közelít ehhez az értékhez, mégis magasabb. Mivel a trackle a tényleges bazális hőt méri, így egy ébredési hő hozzáadása bezavarna a ciklusgörbébe, mivel ez utóbbi mindig magasabb a bazális hőnél.

Hogyan tisztítható a trackle?

Az eszköz borítására különös figyelmet fordítottak, az orvosi szilikon a vérzést, pecsételést is elviseli, és a trackle alapból nagyon jól tisztítható meleg vízzel és szappannal. A mindennapi használat esetén ez bőven elegendő. Ha úgy érzed, hogy vérzés vagy fertőzés miatt komolyabb tisztításra lenne szükség, ez esetben a trackle gyógyszertári alkohollal is tisztítható, ám az alkoholos fertőtlenítés napi szinten nem ajánlott, az eszköz élettartama alatt legfeljebb 20 alkalommal javasolt.

Az alábbi összes tisztítószert alaposan tesztelték az eszköz anyagával való kompatibilitás tekintetében. Az alábbi lehetőségek közül is választhatsz:
– Corega vagy Milton tabletta
– folyékony kézmosó szappan
– 70%-os gyógyszertári alkohol (összesen legfeljebb 20 alkalommal)
– Sterillium kézfertőtlenítő
– 3%-os hidrogén-peroxid

ELSŐ LÉPÉSEKRE VONATKOZÓ KÉRDÉSEK

• Hogyan tudom párosítani a szenzort a telefonommal?

Az alábbi módon próbáld meg az eszközök párosítását:
1) Vedd ki a szenzort a dobozból.
2) Kapcsold be a Bluetooth és a helyhozzáférés funkciókat a telefonodon (amennyiben androidos telefonod van), valamint az internetet is.
3) Nyisd meg az alkalmazást.
4) Tedd vissza a szenzort a dobozába, és várj, amíg megjelenik a „Szenzor párosítása” gomb.
5) Nyomd meg a „Szenzor párosítása” gombot, és várj, amíg a szenzor regisztrációja megtörténik. Ne mozdítsd el a telefont vagy a szenzort közben.

Amennyiben androidos mobiltelefonod van: nagyon fontos, hogy engedélyezd a helyhozzáférést a trackle alkalmazás számára. Ellenőrizd a beállításaidat, hogy az Alkalmazások menüpontban ez az opció engedélyezve legyen (lásd melléklet). Valamint fontos, hogy a helymeghatározás (GPS) bekapcsolt állapotban legyen, MIELŐTT elkezdenéd a párosítást.

• Hogyan tudom továbbítani az adatokat?

Az adattovábbítás sorrendje:
1) Vedd ki a szenzort a dobozból.
2) Kapcsold be a Bluetooth és a helyhozzáférés funkciókat a telefonodon (amennyiben Androidos telefonod van), valamint az internetet is.
3) Nyisd meg a trackle alkalmazás sárga fülét, és várd meg, amíg ezt írja ki: „Szinkronizálásra kész”.
4) Tedd a szenzort a dobozába, és várd meg, amíg a sárga fülön ezt látod: „Adattovábbítás folyamatban”.
5) Várd meg, amíg a kijelzőn ismét a „Szinkronizálásra kész” szöveg olvasható, és addig ne mozdítsd el se a telefonod, se a szenzort, és ne nyiss meg más alkalmazást. 

SPECIÁLIS HELYZETEKRE VONATKOZÓ KÉRDÉSEK

Fertőzés esetén használható a trackle?

Nem, gombás hüvelyfertőzés esetén a fertőzés időtartama alatt a szenzort nem szabad használni. Először a fertőzést szükséges véglegesen kikezelni nőgyógyász segítségével. A fertőzés utáni újbóli használat előtt az eszközt fertőtleníteni szükséges.

Milyen krémet/gélt használhatok a trackle mellett?

A szenzor külső borítása orvosi szilikonból készül. Alapvetően ez az anyag semleges, vagyis semmilyen módon nincs hatása sem más anyagokra, sem a hüvely nyálkahártyájára. Azonban a gyártó – mint orvosi eszköz gyártó – csak olyan anyagokat javasolhat, melyeket ők maguk is teszteltek az eszköz kapcsán. Ezidáig nem volt rá lehetőség, hogy az összes hüvelyben használható terméket teszteljék, így nincs kifejezett ajánlás erre vonatkozóan. Saját felelősségre természetesen nyugodtan használhatóak ezek a termékek, azonban javasolt figyelni a szenzor anyagára gyakorolt esetleges hatásukat. A gyártó álláspontja szerint ezek a termékek nagy valószínűséggel nem okoznak gondot, de konkrét ajánlást csak a már alaposan letesztelt termékek esetén adhatnak; ezek az alábbiak:
– Vagisan
– kókuszolaj
– Multi-Gyn Actigel

Hüvelyi szárazság esetén lehet-e használni az eszközt?

Lásd eggyel feljebbi kérdés. Ha szükséges, vizet vagy víz alapú síkosítót (pl. Animé, Sylk) lehet az eszköz mellett használni.

Hormonális fogamzásgátló abbahagyása után mennyi idővel érdemes elkezdeni a trackle használatát?

A hormonális fogamzásgátló abbahagyása után a testednek szüksége van egy kis időre a regenerálódáshoz. Ez az időintervallum egyedi, hosszúsága minden nőnél más lehet. A trackle használatát nyugodtan elkezdheted rögtön a fogamzásgátló abbahagyása után. A megbízható kiértékelés érdekében (és a következő ciklus előrejelzései kapcsán) azonban szükség van egy teljes ciklus adataira (tehát a menstruáció első napjától a következő menstruáció első napjáig, igazolt ovulációval a kettő között). Amennyiben a fogamzásgátló abbahagyása után vérzést tapasztalsz (=megvonásos vérzés), ezt beírhatod első menstruációként a trackle alkalmazásba.

Használhatom a trackle-t önmagában fogamzásgátlásra?

A trackle nem egy fogamzásgátló eszköz a szó hagyományos értelmében, mivel hormonálisan nem avatkozik be a ciklusba úgy, mint például a fogamzásgátló tabletta. Barrier funkciót sem lát el, mint pl. az óvszer. A trackle a szimptotermális módszer mindennapi használatát teszi könnyebbé, valamint segít a felhasználóknak a testük és ciklusuk alaposabb megismerésében. A szimptotermális módszerrel a termékeny és terméketlen napok biztonsággal elkülöníthetőek egymástól. Vagyis: tudni fogod, mikor van esély a teherbeesésre és mikor nincs. Ezáltal azt is tudod, mikor szükséges valamilyen fogamzásgátló módszer alkalmazása és mikor nem.

Használhatom a trackle-t menopauza időszakában?

A menopauza során bekövetkező hormonális változások miatt a ciklusok ilyenkor nagyon rendszertelenné válhatnak. Az ovuláció nélküli ciklusok esélye szintén jelentősen magasabb ebben az időszakban. A trackle nagyon hasznos lehet a menopauza idején, mert:
– Biztonsággal láthatod, hogy történt-e ovuláció, és ha igen, mikor
– A trackle minden típusú ciklusnál használható
– A trackle a szimptotermális módszernek megfelelően értékeli ki a ciklusaidat – tehát a naponta elemzett adatok alapján derül ki, megtörtént-e az ovuláció vagy sem

Nagyon fontos: természetesen a trackle használata nem helyettesíti az orvosi konzultációt.

Használhatom a trackle-t szoptatás alatt?

Szoptatás alatt eleinte nincs valódi ciklus, illetve várni kell az első ovuláció visszatértére (a prolaktin hormon termelődésétől függően). Ebben az időszakban a trackle segítségedre lehet a normál ciklus visszatérésének észlelésében. Ugyanakkor a trackle-nek egy teljes ciklus (tehát a menstruáció első napjától a következő menstruáció első napjáig, igazolt ovulációval a kettő között) adataira szüksége van a pontos kiértékeléshez (és ahhoz, hogy a következő ciklusra vonatkozó előrejelzéseket mutasson).

Használhatom a trackle-t pajzsmirigybetegség esetén?

A pajzsmirigy hormonjai alapesetben is befolyással bírnak a női ciklus hormontermelődésére. Ezért egy kezeletlen pajzsmirigybetegség negatívan hathat a ciklusra, így például az ovulációra is. Amennyiben eltávolított pajzsmirigy miatt nincsenek ciklusaid és ezáltal ovulációd sem, ez esetben a trackle-t sajnos nem tudod használni.

Használhatom a trackle-t PCOS esetén?

PCOS mellett a trackle alkalmazása különösen hasznos lehet: mivel a rendszer nem naptár alapján kalkulál, hanem a naponta bevitt adatok alapján, így minden típusú ciklusnál jól használható, még a rendszertelen ciklusok esetében is. A trackle segít megérteni, hogy az adott ciklusban történt-e ovuláció vagy sem. Sőt a ciklus dokumentációját az orvosoddal is át tudjátok beszélni, és megnézhetitek, láttok-e benne szabályszerűséget. A trackle természetesen nem helyettesíti az orvosi konzultációt, ugyanakkor egy plusz lehetőséget biztosít a ciklusod pontosabb követésére.

Használhatok spirált a trackle alkalmazása mellett?

A trackle csak abban az esetben javasolt, ha semmilyen mesterséges hormon- vagy egyéb behatás nem éri a szervezetet. Mivel a rézből készült spirál rézionokat bocsát a szervezetbe, ezáltal extrém módon befolyásolja a ciklust, így sajnos a trackle-t nem tudod alkalmazni spirál mellett.

• Kompatibilis a trackle pacemakerrel vagy defibrillátorral?

A trackle-t nem tesztelték aktív implantátumokkal. Azonban az orvosi eszközről szóló tanúsítvány kapcsán többek között az IEC 60601-1-2: 2014 szabvány alapján is tesztelésre került. Ez a szabvány meghatározza az elektromágneses interferencia-változókat az orvosi elektromos készülékek és az orvosi elektromos rendszerek vonatkozásában. Ezeknek a készülékeknek és rendszereknek meg kell felelniük az előírt biztonsági és teljesítményjellemzőknek más eszközök és rendszerek megzavarása nélkül az adott elektromágneses környezetben, melyben a gyártó szerint használhatók (forrás: www.beuth.de/). Szükség esetén a gyártó elküldi ennek a vizsgálatnak a részletes eredményét, ami alapján egyeztetni lehet a kezelőorvossal.

TECHNIKAI/MŰSZAKI KÉRDÉSEK

Mennyi a trackle akkumulátorának élettartama?

A gyártó minden felhasználó számára garantálja, hogy a szenzor legalább 2 évig működni fog. A 2 éven belül esetlegesen meghibásodott szenzort természetesen kicseréljük. A gyártó szolgáltatásait a trackle vételára tartalmazza: a szenzorhoz tartozik egy ingyenes alkalmazás is. A fejlesztők folyamatosan dolgoznak új funkciókon annak érdekében, hogy az alkalmazás használata még inkább felhasználóbaráttá és könnyebbé válhasson a felhasználók számára. Természetesen az ügyfélszolgálat is elérhető minden vásárlónak: a gyártó és mi is készséggel rendelkezésre állunk és válaszolunk a felmerülő kérdésekre a trackle működésével, valamint segítséget nyújtunk probléma esetén is.

A szenzor élettartama a következők szerint alakul: alapesetben kétéves működést garantál a gyártó. A felhasználás függvényében ez a kétéves intervallum akár hosszabb is lehet. A két éven felüli plusz idő nagyban függ a konkrét használattól; ennek értelmében tehát az akkumulátor merülése nagyon egyéni, és előre a gyártó sem tudja ezt pontosan meghatározni. A szenzor élettartama végénél nem kapcsol csak úgy ki; az alkalmazás jelzi az élettartam végének közeledtét, így előre tudod, mikor szükséges újat vásárolnod, hogy a folyamatos mérés biztosítva legyen.

Mi történik, ha lejárt az eszköz élettartama?

A szenzor élettartamának letelte után – ez hozzávetőlegesen 2 év – a szenzor automatikusan kikapcsol, ezt LED-fénnyel is jelzi (9 villanás), illetve a trackle alkalmazás is figyelmeztet előre az élettartam végének közeledtére. A már nem használható szenzor elektronikai hulladék, visszaküldhetek számunkra, és ha van még rajta tárolt adat, a gyártó azt törli, majd üzemen kívül helyezi az eszközt.

Van-e bármilyen sugárzó hatása a trackle-nek?

Nincs. A trackle kialakítása olyan, hogy csak a dobozába visszahelyezve tud – vezeték nélküli kapcsolaton keresztül – csatlakozni a telefonodhoz.

Milyen anyagból van a trackle szenzor?

A szenzor orvosi szilikonból készül. A gyártói tanúsítvány részeként az eszköz anyagát citotoxicitás és genotoxicitás tekintetében egy külső laboratóriumban tesztelték. Az anyag teljes mértékben semleges (kémiailag közömbös), és semmilyen citotoxikus vagy genotoxikus anyagot nem tartalmaz. Tehát semmilyen módon nincs hatással a hüvelyi nyálkahártyára.

Látom a szenzor belsejét kívülről, ez normális?

A gyártás következtében előfordulhat bizonyos esetben, hogy a szenzor belseje halványan látható a külső borításon keresztül. De nincs ok az aggodalomra: a trackle működését ez semmiben nem befolyásolja.

Hogyan kezeli az app az adatokat?

Az adatvédelem fontos számunkra – ezért a trackle gyártója nem kér Rólad a feltétlenül szükségesnél több információt. Az adatok továbbítása titkosítva történik a felhőbe.

Mennyire fenntartható eszköz a trackle?

A fenntarthatóság kérdése nagyon fontos számunkra. Amennyiben 2 évig használod a trackle-t (ezt az intervallumot a gyártó garantálja), ez általánosságban 3.7 gramm hulladékot generál havonta. Összehasonlításképp: egyetlen fogkrém tubusából származó műanyag hulladék átlagosan 10.75 gramm, majdnem háromszorosa a trackle-ének. A felhasználási módtól függően a kétéves intervallum akár növelhető is. Így tehát a generált hulladék egy hónapra való lebontása is csökkenhet.

Akkumulátor: mivel a trackle egy tanúsítvánnyal rendelkező orvosi eszköz, a gyártónak igazodnia kell bizonyos szabványokhoz és irányelvekhez. Az akkumulátor élettartama 2 év. Biztonsági okokból az akkumulátor cseréje nem lehetséges az élettartam lejárta után, mivel így a külső burkolat sérülne. A már használaton kívüli szenzort úgy kell kezelni, mint egy régi elektronikai eszközt, a megfelelő gyűjtőponton lehet elhelyezni, vagy vissza is lehet küldeni. A gyártó szakszerűen elvégzi az eszköz üzemen kívül helyezését.

Kapcsolódó termékek