Mosható betét – tisztasági

2.100 Ft

  • Tisztasági betétnek és gyengébb napokra
  • 100% pamutvászon
  • Környezetbarát megoldás az eldobható női betétek helyettesítésére
  • Magyar termék

A mellékelt kép illusztráció. Az ár 1 db betétre vonatkozik!

Törlés

Leírás

AFRODITÉ TÍPUSÚ MOSHATÓ BETÉT gyengébb napokra és tisztasági betétnek.

Anyaga: 100% pamutvászon, cseresznyés mintában pamut jersey. Alsó réteg: 100% PES+TPU anyagú vízzáró réteg.

Hossza: 20 cm. Szélessége (összepatentolva): 7 cm, ill. 5,5 cm

Választható szín, mintázat: fehér, fekete, cseresznyés és szívecskés

Nagyon úgy tűnik, a 21. század forradalmat hoz a menstruációs ipar világába is, és az egyszer használatos, eldobható betétek helyett teret hódítanak a környezettudatos, az egészségre is figyelmet fordító termékek.

Az eldobható betétek műanyagból készülnek, a gyártósorokon kémiai eljárásokat használnak, hogy a betétek – sokszor kőolajszármazékokból előállítva – fehéren, nedvszívó hatást produkálva „tökéletes termékként” kerüljenek a boltok polcaira. Ezen betétek alternatívájaként nem véletlenül terjednek a mosható betétek: a 100%-os pamut anyagok kényelmesek, egészségesebbek és sokkal környezettudatosabbak, mint „hagyományos” társaik.

Az Emilla a mosható betétek egyik legismertebb és legnépszerűbb márkája a hazai piacon. A mosható betétek várható élettartama rendszeres használat mellett is legalább 5 év, így költséghatékony választás is (nem kell folyamatosan pótolni havonta, mint eldobhatós társaikat), és elegendő a fehérneműkkel együtt kimosni a használatot követően.

A termék gyártója az Emilla Kereskedelmi Bt.

További információk

Színválasztó

, , ,

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

„Mosható betét – tisztasági” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

GYIK

Hogyan válassz méretet?

Minden mosható betétnek van egy patentolt szélessége és egy hossza. Kétféle módon választhatod ki a hozzád leginkább passzoló méretet:

1. Mérd le az eddig használt eldobható betét hosszát és középen a szélességét.
2. Mérd le a fehérneműd ülepének a szélességét középen.

Ezeket a méreteket vesd össze a mosható betétek méreteivel, és a hozzá legközelebbit válaszd.

Extra tipp: ha pont két méret között vagy szélességben, válaszd a keskenyebbet, ha pedig hosszban, válaszd a hosszabbat! Fontos: laza, régi, kinyúlt fehérneműkben elmozoghatnak a mosható betétek, válassz passzentos, kényelmes alsóneműt!

Melyik oldala van felül?

Mindig a mintás/pamutos oldala ér a bőrhöz, és az, ahol a címke található, van a fehérnemű felé.

Mi a teendő a betéttel első használat előtt?

A betéteket minden esetben ki kell mosni az első használat előtt mosógépben, 30 fokon. Pont úgy, ahogy bármilyen új ruhaneművel tennéd a vásárlás után.

Hogyan tisztítsd?

A használt betétet először mindig hideg vízben öblítsd, mert ha a vérfoltot meleg vagy forró víz éri, maradandó foltot hagyhat a szöveten. Ha nagyon világos mintájú betétet választottál, érdemes kezelni a foltot folttisztító szappannal vagy folttisztító sóval.

Mi a teendő makacs folt esetén?

Kezeld a fenti tisztítószerek egyikével a foltot, dörzsöld be, és hagyd rajta hatni 15 percig. Aztán öblítsd ki hideg vagy kézmeleg vízben. Ezt a folyamatot ismételheted szükség esetén, majd tedd félre a betétet mosásig. (Pl. egy külön erre kialakított szennyesbe, esetleg betéttartó neszesszerbe.) Fontos, hogy a nedves betéteket sose tárold a levegőtől elzárva. Majd mosd ki őket kézzel vagy gépben 30-40 fokon.

Bírja a magasabb hőfokot is mosásnál?

Igen, sőt ki is főzhető a betét, ám azt tanácsoljuk, hogy minél ritkábban mosd nagyon forró hőfokon, hogy minél tovább használhasd a terméket.

Mivel mossam (mosógépben)?

Elsősorban a természetes mosószereket ajánljuk, pl. a mosószódát, és öblítő helyett az ecetes vizet. 2 dl vízben 1-2 kupaknyi ecet elég egy mosáshoz. Mellé használhatsz illóolajat vagy mosóparfümöt, ha szeretnél. Természetesen bolti mosószerekkel is moshatóak, ám az öblítőt azért nem ajánljuk, mert az a textil felületén egy vékony filmréteggel vonja be a pamutszálakat, és így az évek során veszíthetnek a betétek a nedvszívó-képességükből.

Szabad vasalni?

Tapasztalataink szerint nem szükséges, de lehet. Gőzölős vasalóval vasalhatóak, a pamut felőli oldallal felfelé. Ha nem gőzölős a vasalód, akkor vékonyan permetezd be a betét felületét vízzel, mielőtt kivasalnád.

Szárítógépbe tehetőek?

Igen, alacsony hőfokon szárítógépben is száríthatóak.

Miből készülnek a betétek?

A betétek felső rétege pamutvászonból vagy pamut jersey-ből készül. Ha nem tisztasági betétről beszélünk, mindig van egy extra nedvszívómag bennük, amelyek a nedvszívás erősségétől függetlenül szintén 100% pamutból készülnek. A nedvességzáró anyag pedig egy speciális lélegző textil, amit a legtöbbször búvárruhákhoz használnak. Ez gátolja meg azt, hogy a betét átázzon. Minden textil ökotex standard 100 vagy GOTS (bio) tanúsítvánnyal rendelkezik, ez azt jelenti, hogy kíméletes, bőrbarát és allergénmentes anyagokból készül.

A patentok is nikkelmentes fémpatentok, eredetileg babaholmikhoz használják őket.

Meddig használhatok egy betétet?

Egy betét általában 5 évig, vagy kb. 60 mosásig használható, ha megfelelően tisztítod őket, de nem ritka, hogy ennél sokkal tovább is jók maradnak.

Nagyjából hány darabra van szükségem egy menstruációkor?

Ez sok dologtól függ, emiatt változó lehet mindenkinél ez a szám. Elsősorban függ a menstruáció erősségétől, és attól, hogy hány napig tart a vérzés. Továbbá attól, hogy milyen vastagságú betéteket szoktál vásárolni (tisztasági betétet, közepes erősségű vérzéshez vagy erős vérzéshez valót). Átlagosan 14-20 db betét elegendő, de azt tanácsoljuk, hogy eleinte érdemesebb csak 3-4 betétet beszerezni és kitapasztalni, hogy mennyi ideig elegendőek és mennyire van még szükséged. Könnyű kimosni őket és hamar száradnak, így egy ciklus alatt akár többször is használhatod ugyanazt a betétet.

Kapcsolódó termékek