26 ápr

A termékenységtudatról – férfiaknak férfiszemmel

Rengeteget beszélek arról, hogy milyen csodálatos a termékenységtudat, hogy mennyi pluszt adhat nekünk nőknek. De a termékenységtudat igazából két emberre hat. Ha fogamzásgátlási vagy babatervezési kérdésekben döntünk, akkor közös a felelősség a párunkkal. A férfi nézőpont viszont általában rejtve marad. Ezt most megtörjük! Átadom a szót a férjemnek, aki elmondja, hogy milyen férfiként hosszú évek óta termékenységtudatosan élni. Termékenységtudat férfiaknak. Vendégposzt. (Eddig Janka voltam, innét Zoli “beszél”.)

1. Amikor új értelmet nyer az azokon a bizonyos napokon kifejezés.

Kezdjük a legjobbal, ami úgyis überelhetetlen: mert ugye azokon a bizonyos napokon szabad, szabad szabadon szexelni. És ha régóta használjátok a módszert, már nem fogsz kételkedni, hogy most tényleg, biztosan nem kellett volna a gyógyszert bevenned, drága, vagy legalább gumit húzni?? Nem, biztosan nem. Érzelmi párkapcsolatban azért ez elég jó dolog. Legalábbis a mennyei meccseit veri.

2. Szebb lesz tőle a nőd.

Nem, ez nem kamu. Ha kiismered a párod ciklusát, nagyon is tudni fogod, hogy nem, nem szaladt fel rá hirtelen másfél kiló – amit persze csak ő vesz észre, de azért te hallgatod három napja –, hanem csak jön a ciklus vége. Mindjárt jobb lesz, drága, és hidd el, igenis gyönyörű vagy!

3. Könnyebb lesz a szervezés. 

Figyi, drága, novemberben menjünk már el pár napra csak kettesben valahova. Te melyik hétvégére szavazol?”

4. Jobban fogja szeretni magát a párod.

Egyrészt, mert nem kell bogyókkal élnie, aminek a hatásait aligha kell hosszabban magyarázni annak, aki egy hónapnál hosszabb ideig volt már így nővel, másrészt tudni fogja, mi megy végig benne, a tudatosság pedig magabiztossá tesz. Magabiztos nővel persze nem könnyű, ám Playboy-cicák között könnyű oroszlánt játszani. Nem ártana felnőni.

5. Közelebb kerülsz a nőkhöz.

Sőt, ha (termékenység)tudatos a párod – vagy te magad –, akkor hidd el, többet fogsz tudni a női testről, mint egy átlagos nő maga. És ugyan a luteális fázis kifejezéssel talán még kevés helyen lehet csajozni, ám az sosem lehet rossz, ha sokat tudsz a másikról és még figyelsz is rá. 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük