09 Júl

Olvasd el a használati utasítást! + Tippek a tájékozódáshoz

Most rendkívüli blogbejegyzés következik. Egy friss vásárlói tapasztalat nyomán jutottam arra a döntésre, írni kell arról, hogy nem véletlenül van hosszú és minden kérdésre kiterjedő tájékoztatás a termékleírásainkban. Mondhatni, annyira részletesek, mint az egyszeri mikrohullámú sütő használati utasítása, amibe beleírták, hogy ne akard a macskát a mikróban szárítani… Az eset leírása után adok néhány hasznos tippet, hogyan tájékozódj a webáruházban és hol találod meg a legfontosabb információkat a termékekről.

És akkor jöjjön a sztori, ami a bejegyzés megírására inspirált. Vevőnk FemCap méhszájsapkát vásárolt, pár nappal a csomag megérkezése után kaptam a rövid üzenetet, ami nagyon meglepett, mert nem találkoztam még ilyen esettel. Azt írta, hogy:

“A pár napja rendelt méhszájsapkát ma reggel orvos távolította el! A nem megfelelő tájékoztatás miatt kérem a kifizetett összeg visszautalását.”

Összeszorult a gyomrom, mert természetesen nagyon fontosnak érzem, hogy a vevőink elégedettek legyenek. Biztosítottam róla, hogy sajnálom a történteteket és érdeklődtem, hogy miben vélte kevésnek vagy nem megfelelőnek a tájékoztatást, hiszen hosszú és részletes termékleírás van a webáruházban, a GYIK rovatban a legtöbb kérdést előre megválaszoljuk a termékekkel kapcsolatban, és e-mailben is rendelkezésre állok, szívesen válaszolok mindenre, leírom akár a saját tapasztalataimat is – merthogy minden terméket kipróbálok és használok, ami a webáruházba kerül, eleve onnan jött a webáruház ötlete, hogy a saját FemCapemet külföldről rendeltem…  Arról nem is beszélve, hogy a FemCap mellé 5 (!) oldalas használati utasítást mellékelünk, amiben nagyon részletes leírás van a helyes felhelyezésről, kivételről, mindenről, ami fontos lehet a termék használatával kapcsolatban is.

Nos, a vevő csak annyit válaszolt, hogy erős vákuum keletkezett, amikor berakta a FemCapet – ami meglepte őt – és utána nem érte el az eltávolító fület. Ebben az  a szép, hogy a termékleírásban és a használati utasításban is benne van, a FemCap vákuummal rögzül a méhnyakon, éppen ezért nyújt biztonságos védelmet. A legtöbb nő eléri a saját méhnyakát, ahogy az a leírásban is benne van, fontos, hogy először kitapogassuk a méhszájat az ujjunkkal. Amennyiben ezt a lépést nem hagyta ki, akkor valószínűleg eléri a saját méhnyakát, így a kivételnél is el kellett érnie a FemCap eltávolító fülét. A leírásban a tippek között az is megtalálható, hogy amennyiben bizonytalan, hogy eléri-e a kivételnél az eszközt, nyugodtan kössön az eltávolító fülre egy kis pamutzsinórt, ami megkönnyíti a kivételt. Ezek alapján egyértelműen kiderült, hogy a vevő nem olvasta el a használati utasítást vagy nem megfelelő figyelemmel tette ezt. Ez alapján nem éreztük jogosnak az igényét az összeg visszakövetelésére, viszont felajánlottam neki, hogy szívesen segítek neki a továbbiakban a helyes használat elsajátításában. Hangsúlyoztam, hogy a rutinszerzés fontos az ilyen típusú termékeknél.

Aki e blog olvasásához eljutott, nyilván tisztában van vele, hogy webáruházunkban válogatott intimhigiéniai termékek találhatók. A fogamzásgátló termékek (a FemCap méhszájsapka, a Caya pesszárium, a Kontragél Green és a Caya gél) nőgyógyászok által tervezett, hosszú kutatómunkával fejlesztett, bevizsgált, certifikált, orvostechnikai cég által gyártott egészségügyi segédeszközök.

 Azt is fontos elmondani, hogy mivel a termékeink nagy része – köztük a FemCap is – zárt csomagolású higiéniai termék, ezért a csomagolás felbontása után a fogyasztóvédelmi törvény szerint a vásárló nem élhet az elállás jogával (45/2014. (II.26.) Kormány rendelet, 29.§ 1. bekezdés), tehát nekünk semmilyen kötelezettségünk nem volt az összeg visszafizetésére. Ez teljesen érthető, a felbontott és használt tampont sem visszük vissza a drogériába azzal, hogy “elnézést, mégsem jó…” 

A hölgy utolsó válaszát inkább nem idézem, mert a stílus nem az oldalunkra való. A lényeg, hogy szerinte használhatatlan vackot árulunk, megkárosítottuk és félrevezettük. Mindenki eldöntheti a leírtak alapján, hogy ez így igaz-e vagy sem. Bízom benne, hogy aki valóban elolvassa a termékleírásokat, az nem jut erre a következtetésre.

Arra ugyanakkor jó volt ez az eset, hogy összeszedjem egy helyre a leghasznosabb tippeket, amik biztosan segítenek a döntésben és a vásárlásban:

1. Vásárlás előtt olvass el minden fellelhető anyagot a termékekről!

Hol találod őket?

Kérlek, a terméklapon mindenképp görgess lejjebb a részletes termékleíráshoz. Itt a legtöbb hasznos információt megtalálod a termékekről. A Leírás mellett megbújik egy gyakori kérdések fül is, itt igyekszünk minden felvetődő kérdésre előre válaszolni, és folyamatosan bővítjük. A lenti képen láthatod, hogy hol találod a GYIK fület:

GYIK magyarázat

2. Hasonlítsd össze a termékeket!

Nézd meg, hogy melyik eszköz lenne a megfelelőbb számodra. Segítségül írtam egy táblázatos összehasonlítást is a Caya-ról és a FemCapről: http://hormonmentes.hu/caya-vagy-femcap/

3. Segítség a vásárláshoz

Ugyan nem a termékekkel kapcsolatos, de a webáruház használatáról is írtam részletes tájékoztatót. Itt mindent megtalálsz a vásárlásról, fizetésről, szállításról: http://hormonmentes.hu/segitseg-a-vasarlashoz/

4. Kérdezz nyugodtan!

Írj nekünk a Kapcsolat fülön keresztül vagy közvetlenül az info@hormonmentes.hu e-mail címre. Nincs ciki kérdés. Válaszolok mindenre. Szívesen leírom a saját tapasztalataimat is. Tényleg, csak nyugodtan.

5. Olvasgasd a blogbejegyzéseket!

A blogomban nagyon sok hasznos információt, plusz adalékot, véleményt találsz a termékekről és a természetes fogamzásgátlásról.

6. Mondanám, hogy kérdezd meg a nőgyógyászodat…

De… Sajnos a hazai orvostársadalom nem ismeri még ezeket a termékeket, ezért előfordulhat, hogy a megkérdezett orvos nem megfelelő információt nyújt a használattal, hatékonysággal kapcsolatban, pedig az Egyesült Államoktól kezdve Németországon át Angliáig mindenhol kaphatók ezek az eszközök. Orvosok és védőnői hálózat ajánlja őket és a legtöbb gyógyszertárban beszerezhetők. Viszont a Caya pesszáriumot, a FemCap méhszájsapkát és a biospermicideket csak nálunk lehet beszerezni itthon.

Ha mégis szeretnél orvossal konzultálni a vásárlás előtt vagy után, bizonytalan vagy a helyes méretben, akkor keresd fel Dékány Ágnes szülész-nőgyógyász doktornő magánrendelését, aki ismeri és ajánlja a termékeinket, vannak nála mintadarabok és a tanácsadás keretében segít a helyes felhelyezés és levétel elsajátításában is. Ő valóban pontos és hiteles információt tud nyújtani a használatukról. Reményeink szerint idővel bővül a nyitott orvosok köre.

7. Aludj rá egyet!

Ne vásárold meg első lendületből a terméket, aludj rá egyet, beszéld meg a pároddal, férjeddel, partnereddel, barátnőddel, feleségeddel – igen, volt már férfi megrendelőnk is :). Gondold át! A lényeg, hogy ne dönts elhamarkodottan.

8. Olvasd el figyelmesen a részletes használati utasítást!

Tudom, hogy triviális ezt leírni, de úgy tűnik, nem lehet eléggé hangsúlyozni…

9. És újra: nyugodtan kérdezz vásárlás után is!

De tényleg. 🙂

10. Ne ijedj meg!

Mint feljebb is írtam, minden terméket tesztelek mielőtt felvesszük a webáruházunk kínálatába. A FemCap volt az első, amit megrendeltem. Először meglepődtem, kicsit kényelmetlen is volt. Tényleg fontos gyakorolni, hozzászokni. Most már kényelmesen használom akármelyik eszközt. Szóval bátorság, és gyakorolj!

Fontosak tartom elmondani, hogy a figyelmes tájékozódás ellenére is előfordulhat, hogy mégsem lesz megfelelő a termék. Mert nem kényelmes, nem passzol, nem stimmel. Ahogy ez előfordulhat a vásárolt óvszerrel vagy az orvos által felírt fogamzásgátló tablettával is. Sajnos ezekben az esetekben sem vihetjük vissza az óvszert a drogériába, sem a gyógyszert a patikába. Ez a vásárlás kockázata.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük